جایگاه والای «علامه طباطبایی» به دليل انس با قرآن
کد خبر: 3663966
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
امام‌جمعه قزوین:

جایگاه والای «علامه طباطبایی» به دليل انس با قرآن

گروه معارف: امام‌جمعه قزوین در جلسه اخلاق حوزه علمیه قزوین گفت: تدبر در قرآن و توسل به اهل‌بیت (ع) علامه سید محمدحسین طباطبایی را به جایگاه والای معنوی و علمی رساند.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا) از قزوين، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه درس اخلاق حوزه علمیه قزوین که در مسجدالنبی (ص) برگزار می‌شود، با تسلیت رحلت علامه سید محمدحسین طباطبایی، اظهار کرد: علامه طباطبایی مفسر بزرگ قرآن کریم بودند و با نگارش تفسیر المیزان، تحول بزرگی در تفاسیر قرآن به وجود آوردند.
وی تصریح کرد: حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی درباره نگاه قرآن به قرآن علامه طباطبایی در تفسیر می‌فرمودند، حضرت علامه آن‌قدر با قرآن مأنوس شده بودند که حضور معنایی در قرآن داشتند، ولو دو آیه ازنظر لفظی هیچ شباهتی با یکدیگر نداشت، اما در معنا یکدیگر را تفسیر می‌کردند.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین افزود: علامه طباطبایی آن‌قدر مأنوس با قرآن بودند که اشراف معنایی در همه فضاهای قرآنی داشتند و حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی نیز آیات را این‌گونه می‌شناسند.
امام‌جمعه قزوین اضافه کرد: اگر طلبه‌ای هرروز سهمی از قرائت قرآن را برای خودش در نظر بگیرد، و درس و بحث را مانعی برای قرائت قرآن نداند و زندگی بزرگان دین ما نظیر علامه طباطبایی را سرلوحه خود قرار دهند، کارهایشان صاحب برکت می‌شود.
وی اذعان کرد: ازآنجایی‌که قرآن سراسر برکت است، قرآن در ماهی که نازل‌شده است، آن ماه، ماه مبارک شده است و در شبی که نازل‌شده است، شب مبارک نام‌گرفته است.
آیت‌الله عابدینی بیان کرد: خداوند فرمود قرآن از مرکز برکات الهی نازل‌شده است و لازم است کتابی که آیه آیه آن مبارک و برکت است را بیشتر با آن مأنوس باشیم تا کارهایمان صاحب برکت شود.
این مفسر قرآن کریم در ادامه یادآور شد: همین انس با قرآن بود که کارهای علامه طباطبایی را صاحب برکت کرد و «هانری کوربن» فرانسوی ساعت‌ها وقت صرف می‌کرد تا از محضر علامه بهره می‌برد.
وی تأکید کرد: آثاری که علامه طباطبایی در علوم مختلف، خصوصاً در تفسیر قرآن و احادیث تألیف کرده است، آثار بسیار ارزشمند و تأثیرگذاری محسوب می‌شوند و به‌عنوان میراث گران‌قدر علمی باقی‌مانده است.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بابیان اینکه علامه طباطبایی هم با ائمه اطهار (ع) و هم با قرآن انس داشتند، عنوان کرد: بنده گاهی علامه طباطبایی را در خیابان ارم قم می‌دیدم که از حرم بازمی‌گشتند، باوجوداینکه با سختی راه می‌رفتند.
وی اظهار کرد: علامه طباطبایی در خاطراتشان می‌فرمایند در ابتدا که به نجف رفته بودند، درس‌ها را متوجه نمی‌شدند اما به امیرالمؤمنین (ع) متوسل شدند و خودشان می‌گویند پس‌ازآن هر چه که استاد می‌گفت را درک می‌کردم و هر چه می‌آموختم دیگر فراموش نمی‌کردم.
آیت‌الله عابدینی به اهمیت فراگیری اصول مطرح‌شده در نهج‌البلاغه از سوی امام علی (ع) اشاره و تصریح کرد: نیاز نیست همانند علامه طباطبایی در نجف به امیرالمؤمنین (ع) متوسل شویم، بلکه در هر شهر و دیاری که هستیم می‌توانیم به آن حضرت متوسل شده و از ایشان بخواهیم تا در مسیر فراگیری علوم دست ما را بگیرند.
captcha