رحمانی فضلی: روند ابتلا به کرونا رو به کاهش است / نمکی: تا پایان اردیبهشت کرونا را مهار می‌کنیم
کد خبر: 3889835
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۱
در جلسه علنی مجلس بیان شد؛

رحمانی فضلی: روند ابتلا به کرونا رو به کاهش است / نمکی: تا پایان اردیبهشت کرونا را مهار می‌کنیم

وزرای کشور و بهداشت و درمان با حضور در جلسه علنی امروز گزارشی از وضعیت کشور در مقابله با کرونا و عملکرد حوزه‌های مربوطه در این زمینه ارائه دادند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از خانه ملت، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در جلسه علنی امروز، سه شنبه 19 فروردین، مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه وزارت کشور با توجه به جایگاهی که در قالب ساختار اداری داشته و دربرگیرنده استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و بخشداری‌هاست، مسئولیت هماهنگی و پیگیری روند کنترل ویروس کرونا در سطح ملی را برعهده داشته است، افزود: اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا توسط وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ 30 بهمن در جلسه هیئت دولت گزارش شد و یکم اسفندماه ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد و به دلیل اینکه ستاد مدیریت بحران زیر مجموعه این وزارتخانه است، در این زمینه گزارشی را به رئیس‌جمهور ارائه دادیم.

وزیر کشور یادآور شد: ستاد ملی مقابله با کرونا در ابتدا به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از آن رئیس جمهور ریاست آن را عهده دار شد، اما وزارت کشور برای اجرای تمام تصمیماتی که در این ستاد اتخاذ می شود، به طور مستقیم مسئولیت دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به هماهنگی بین تمامی مسئولان ملی و استانی، اقدامات خوبی در زمینه کنترل ویروس کرونا انجام شد، کما اینکه در شرایط کنونی همه آنها نسبت به این موضوع توجیه شده و شناخت مکفی از آن دارند. از سوی دیگر اوایل شیوع این ویروس، ضعف‌هایی در زمینه امکانات، تجهیزات، شرایط بستری در مراکز درمانی و تخت‌های بیمارستانی وجود داشت، کما اینکه این موضوع از مهمترین دغدغه‌های پرستاران و پزشکان بود، اما هم اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه از آمادگی، شناخت و امکانات کافی برخوردار است. همچنین مردم نیز با افزایش سطح آگاهی و خودکنترلی که در این زمینه داشتند، کمک بزرگی به مسئولان کردند.

رحمانی فضلی با اشاره به نحوه اجرای طرح کاهش فاصله اجتماعی عنوان کرد: این طرح در تاریخ 7 فروردین ماه از طریق تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و مراکز تجمع جمعیتی اجرا شده و در مرحله دوم این روند شدت بیشتری یافت تا جایی که بعد از گذشت 10 روز از اجرای این طرح که با همکاری خوب نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و بخش‌های مختلف وزارت کشور اعم از استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها انجام شد، از نظر کنترل این ویروس در شرایط مناسب تری قرار داریم.

وی افزود: در حدود 1357 شهر در کشور وجود دارد که شهرداران آنها با آمادگی کامل برای کنترل ویروس کرونا از طریق ضدعفونی کردن معابر و سایر اقدامات مرتبط وارد عمل شدند، همچنین در کنار انجام هماهنگی و پیگیری های لازم در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور درحوزه امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریت بحران نیز اقدامات درخوری انجام داد، کما اینکه با آغاز سال جدید بامشکل وقوع سیل مواجه شدیم که ستاد مدیریت بحران در این زمینه به خوبی اقدام کرده و استانداری ها نیز وظایف خود را به خوبی انجام دادند.

این عضو کابینه دولت یادآور شد: در مرحله جدید کنترل ویروس کرونا در قالب کنترل هوشمند، اصناف به سه دسته ریسک پایین، متوسط و بالا تقسیم شدند و قرار شد در استانها از تاریخ 23 فرودین ماه اصناف با ریسک پایین فعالیت خود را با رعایت پروتکل های بهداشتی و نظارت دقیق استانداری ها شروع کنند و در تهران نیز از 30 فروردین ماه این اصناف به فعالیت بپردازند. از سوی دیگر در حوزه تجمعات برای فعالیت آموزش و پرورش و آموزش عالی بعد از 30 فروردین ماه ستاد مقابله با کرونا مجدد تشکیل جلسه داده و تصمیمات مقتضی اتخاذ خواهد شد.

وی با اشاره به تلاش‌های مسئولان مربوطه برای هماهنگی و اقناع‌سازی مردم و دستگاه‌های اجرایی جهت کنترل ویروس کرونا، تصریح کرد: کمیته امنیتی نظامی وزارت کشور که با مصوبه شورای عالی امنیت ملی و به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است، جلسات متعددی را برگزار کرد و مقرر شده فعالیت های استانداری ها در این حوزه افزایش یافته تا به تناسب شرایط عملکرد بهتری را از آنها شاهد باشیم.

وی در رابطه با اقدامات رئیس جمهور در قالب رئیس ستاد مقابله با کرونا افزود: به دنبال جلساتی که در این ستاد تشیکل شد، رئیس جمهور تماس‌های مکرری با استانداران داشته و با صاحبان کارخانجات و اصناف ارتباط برقرار کردند و از این طریق هدایت نقشه نحوه کنترل ویروس کرونا در کشور را برعهده داشتند.

وزیر کشور بیان کرد: با توجه به روند کار برای کنترل ویروس کرونا در کل کشور و تسلط کافی و امکانات و منابع خوبی که وجود دارد، نگرانی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه روند ابتلا به این بیماری در سطح کشور رو به کاهش است، کما اینکه در استان گیلان در ایام عید، مراکز درمانی روزانه 2 هزار بستری داشتند که در شرایط کنونی این تعداد به 400 تخت کاهش یافته است و این مهم در رابطه با استان خراسان و مازندران نیز مصداق دارد.

رحمانی فضلی در پایان یادآور شد: البته ارائه مطالب به این معنا نیست که شرایط در کشور عادی شده است، بنابراین باید تلاش ها برای کنترل این ویروس در کشور ادامه یابد که یک طرف آن نظام حاکمیت و طرف دیگر مردم هستند.

همچنین سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان، نیز در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اولین گزارشات بیماری کرونا را از شهر ووهان چین دریافت کردیم، گفت: بلافاصله پس از اخذ گزارش با همکاری همکارانم، برنامه ای را برای مقابله با ورود احتمالی ویروس کرونا ترتیب دادیم.

وی با بیان اینکه از همان ابتدا مشخص بودن که ویروس جدید با رویکرد و رفتار مناسب، قطعاً ما را گرفتار خواهد کرد، افزود: اولین مورد در سال 2003 تحت عنوان ویروس سارس کشور چین را گرفتار کرد که منشأ آن خفاش بود که به انسان منتقل شد. در سال 2013 کرونای جدید در خاورمیانه به عنوان مِرس بروز کرد که اولین مرگ را در عربستان شاهد بودیم که منشأ آن هم شتری بودن که به وسیله خفاش گزیده شده بود.

وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه کرونای جدید با رفتار بسیار متفاوت منجر به قتل عام در ووهان چین شد، تأکید کرد: در همان روز اول ما با تشکیل جلسه برای پروازهای مستقیم از چین برنامه ریزی لازم را انجام داده و توصیه های لازم را به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ کردیم.

وی با بیان اینکه در اوایل بهمن ماه ما در دانشگاه‌ها آمادگی‌های لازم را برای تخت، امکانات و آزمایشگاه های مورد نیاز ایجاد کردیم، ادامه داد: WHO دو هفته بعد از اینکه ورود ویروس کرونا به ایران تشخیص داده شد، تعداد محدودی کیت آزمایشگاهی در اختیار ایران قرار داد، اما ما از همان اولین روز با همکاری انستیتو پاستور طراحی کیت تشخیص بیماری را در دستور کار قرار دادیم و دو آزمایشگاه را برای تشخیص بیماری در نظر گرفتیم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه ما در روزهای ابتدایی پیک پاییزه آنفولانزای N1H1 را داشتیم، افزود: بر همین اساس ما منتظر پیک زمستانه نوع B بودیم که در این شرایط، مواردی از شهر قم به عنوان آنفولانزای حاد گزارش شد که 8 مورد از آن نوع B تشخیص داده شد.

نمکی با بیان اینکه در 29 بهمن ماه 2 مورد بیماری با علایم کرونا از قم گزارش شد، گفت: همان موقع اعلام کردیم که این گزارش متفاوت است و بلافاصله تست های لازم را انجام داده و در جلسه 30 بهمن هیات دولت این موارد را به اعضا اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه بعد از اعلام 2 مورد احتمال ابتلا به ویروس کرونا، تست های اولیه انجام شد، ادامه داد: بعد از اینکه نخستین آزمایشات مثبت بود، با همکاری انستیتو پاستور، آزمایشات بعدی نیز انجام و جواب آنها مثبت بود.

وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه بعد از اعلام نتایج موارد ابتلا به ویروس کرونا، برخی توصیه داشتند که اعلام این موارد قبل از انتخابات درست نیست، تصریح کرد: بنده اعتقادم همواره بر این است که صداقت و راستگویی به مردم، بزرگترین سرمایه اجتماعی است که باید حفظ شود.

نمکی با بیان اینکه امروز، روز ریشه‌یابی منشأ نیست، تاکید کرد: امروز، روز مبارزه تمام‌عیار با ویروس کرونا است که تمام سرزمین ما را گرفتار کرده و همدلی و وفاق و مشارکت همگانی تنها راه کنترل و ریشه‌کن کردن این ویروس است.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه ما در بهمن ماه قبل از بروز نخستین کیس ها در 36 مبدأ ورودی، کنترل گذاشته و تب‌سنجی کردیم، ادامه داد: از اوایل بهمن ماه نیز خروج ماسک از کشور را ممنوع کردیم.

وی مهمترین افتخار کشور را سرگردان نشدن بیماران در دوران پیک بیماری ناشی از ویروس کرونا دانست و گفت: این در حالی است که این ویروس بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی را به زانو درآورده، به طوری که بیماران در چمن های بیرون بیمارستان ها سرگردان هستند، این در حالی است که میزان تخت بیمارستان های اروپایی در بدترین حالت 4 تا 5 برابر ایران است.

وزیر بهداشت با قدردانی از حمایت مقام معظم رهبری در مبارزه با ویروس کرونا تاکید کرد: حمایت های ایشان قوت قلبی برای ما بود، علاوه بر این از خدمات دولت، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، سازمان های مردم نهاد و سایر دستگاه های مربوطه که ما را برای رسیدن به نقطه مطلوب کمک کردند، تشکر می کنم.

نمکی گفت: در حال حاضر کشور در مرحله مدیریت بیماری است و نباید دچار توهم شده و تصور کرد که به مرحله مهار و کنترل رسیده‌ایم.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه برای واردات ماسک و لباس پرستاران با توجه به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران با مشکلات بسیار روبه‌رو بودیم، افزود: سازمان جهانی بهداشت با برقراری ویدئوکنفرانس خواهان ارائه تجربه موفقیت‌آمیز ایران در مبارزه با کرونا به سایر کشورها شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: همدلی ملی با پشتوانه مقام معظم رهبری موجب شد برای نخستین بار نمازهای جمعه، مدارس، دانشگاه‌ها، حرم مقدس امام رضا (ع)، اعتکاف و سفرهای راهیان نور در کشور تعطیل شود.

وی غربالگری عمومی که به عنوان بسیج ملی مبارزه با کرونا از آن یاد می‌شود را یکی از راهکارهای اصلی کشور برای مبارزه با این ویروس توصیف کرد و ادامه داد: با اجرای این طرح شناسایی بیماران در مراحل اولیه انجام گرفت به همین دلیل آمار بیمارستان‌ها و تعداد مرگ و میرها کاهش یافت.

نمکی اضافه کرد: با اجرای غربالگری عمومی، بیماریابی فعال‌تر شد و همین امر موجب کاهش فشار به کادر درمان و بیمارستان‌ها شد.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه تاکنون 71 میلیون نفر در بستر پرونده الکترونیک در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا شرکت کرده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر حداقل 30 تا 50 درصد تخت‌های بیمارستان‌های ایران خالی است، علاوه بر این تعداد حدود 15 هزار تخت در نقاهتگاه‌ها آماده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صحبت‌های عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مبنی بر افزایش روزانه تعداد بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح بسیج مقابله با کرونا، بیماریابی افزایش یافت به همین دلیل آمار بیماران کرونایی روزانه افزایش می‌یابد اما باید به این نکته توجه کرد که با اجرای طرح مذکور بار بیمارستان‌ها کاهش و رسیدگی به بیماران افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه در روزهای آینده شاهد نمایش زیباتری از مقابله با کرونا خواهیم بود، تصریح کرد: فاصله بین مرگ و میر و تعداد افراد آلوده کاهش چشمگیری یافته است به گونه‌ای که از نظر ابتلا در دنیا در مرتبه هفتم و از نظر مرگ و میر ششم هستیم که این عدد در روزهای آینده مطلوب تر می‌شود.

نمکی با بیان اینکه در گام نخست فاصله‌گذاری اجتماعی و گام دوم فاصله‌گذاری هوشمند را اجرایی کردیم ادامه داد: بر اساس نظر تمامی کارشناسان برای مبارزه و مهار کرونا باید اجرای فاصله‌گذاری استمرار داشته باشد اما باید به این امر نیز توجه شود که کشور در حال حاضر با حصر و جنگ اقتصادی روبه‌رو است.

عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: فردی که شغل او جوراب‌فروشی است را نمی‌توانیم به حال خود رها کنیم، دو راهکار وجود دارد نخست آن که باید کمک‌های مالی به این افراد پرداخت شود و دوم آن که باید اجازه ادامه فعالیت داشته باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نمی‌توان تولید و صنعت را تعطیل کرد، گفت: باید با در نظر گرفتن پروتکل‌های بهداشت از فروپاشی اقتصادی جلوگیری کرده و کرونا را مدیریت کنیم. هیچ پدیده‌ای برای اقتصاد کشور سهمگین‌تر از طولانی‌تر شدن مدیریت بیماری کرونا نیست. باید این ویروس در حداقل زمان مهار شود.

وی در پایان از لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به دلیل تماس‌های مکرر و پیگیری امور، پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، سایر نمایندگان، کادر درمانی، سپاه و نیروهای مسلح تشکر کرد.

انتهای پیام
captcha