ویژگی‌های حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) در قرآن و روایات
کد خبر: 4212148
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳
حجت‌الاسلام‌ رفیعی تبیین کرد

ویژگی‌های حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) در قرآن و روایات

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه حدود ۳۰ آیه قرآن کریم به حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) تطبیق داده شده است، گفت: حضرت حمزه محبوب و مورد توجه پیامبر(ص) بود؛ ایشان در روایتی فرمودند حمزه، شیر خدا، شیر رسول خدا و سید شهیدان است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین ناصر رفیعی، سخنران حرم بانوی کرامتبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه در محفل معارفی شب گذشته، چهارم اردیبهشت‌ماه که در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت برگزار شد، ضمن اشاره به سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) و بزرگداشت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، ماه شوال را سالروز جنگ احد در مدینه دانست و اظهار کرد: جنگ احد در سال سوم هجری و به‌نوعی انتقام شکست مشرکان از مسلمین در جنگ بدر بود. این جنگ که در آغاز با پیروزی مسلمین همراه بود؛ اما در نهایت به‌ خاطر تخلف برخی، مسلمانان شکست خوردند و ۷۰ نفر شهید شدند که حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) یکی از این شهدای والامقام است.

وی با بیان اینکه روز‌ها در گردش است و یاری خدا در گرو استقامت در تلاش و همت است، ادامه داد: در جنگ احد وقتی شایع شد که پیامبر(ص) از دنیا رفتند، برخی فرار کردند؛ خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ …؛ آیا اگر پیامبر بمیرد یا کشته شود به سنت پیشینیان خود باز می‌گردید؟» و نشان می‌دهد که اسلام شخصیت‌محور و وابسته به فرد نیست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه حضرت حمزه(ع) محکم پای دفاع از پیامبر(ص) ایستاد، اضافه کرد: بازشناسی و معرفی حضرت حمزه را می‌توان از چهار طریق قرآن، احادیث پیامبر، کلمات ائمه اطهار(ع) درباره حمزه و خود زندگی ایشان دنبال کرد.

وی گزارشی از همایش بین‌المللی حضرت حمزه و تدوین کتاب هشت‌ جلدی درباره این شخصیت والای جهان اسلام ارائه کرد و افزود: در ذیل حدود ۳۰ آیه قرآن کریم به حضرت حمزه اشاره کرده، مفسران و روایات آن را بر حضرت حمزه تطبیق داده‌اند که از جمله آن می‌توان به آیه ۲۳ سوره احزاب «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» اشاره کرد.

رفیعی به سلحشوری‌های امیرالمؤمنین علی(ع)، حضرت حمزه و عبیده در جنگ بدر اشاره کرد و یادآور شد: آیه ۲۸ سوره ص و آیه ۱۹ سوره حج را می‌توان تبیینی از این رویداد مهم تاریخ اسلام دانست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به کلمات پیامبر(ص) راجع به حضرت حمزه اشاره و با بیان اینکه حمزه محبوب و مورد توجه پیامبر(ص) بود، اظهار کرد: پیامبر اعظم(ص) می‌فرمایند: کسی که به مدینه بیاید و به زیارت حمزه نرود به من جفا کرده است.

وی با تأکید بر اهمیت پاسداشت سالروز شهادت حضرت حمزه(ع) بیان کرد: پیامبر خدا فرمودند: «علی قائم العَرشِ مَکتوبٌ؛ حَمزةُ أسَدُ اللّه ِ و أسَدُ رسولِهِ و سَیّدُ الشُّهَداءِ»، بر ستون عرش نوشته شده است؛ حمزه، شیر خدا و شیر رسول خدا و سید شهیدان است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به روایت نبوی «أَحَبُّ إِخْوَانِی إِلَییَ عَلِییُ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ أَحَبُّ أَعْمَامِی إِلَییَ حَمْزَةُ» حضرت حمزه را محبوب‌ترین عموی پیامبر(ص) دانست و گفت: پیامبر خدا در روایتی می‌فرمایند: حضرت حمزه اجازه نمی‌دهد، در روز قیامت محبانش وارد جهنم شوند؛ یعنی حضرت حمزه حق شفاعت دارد.

وی روایات اهل‌ بیت(ع) در رابطه‌ با حضرت حمزه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: براساس شواهد تاریخی بعد از سقیفه وقتی امیرالمؤمنین(ع) از پله‌های مسجد پیامبر بیرون آمدند، در جمله‌ای نسبت به ناملایماتی که بر ایشان گذشت فرمودند: «واحمزتا واجعفرا»؛ اگر حمزه و جعفر بود این جسارت‌ها صورت نمی‌گرفت.

رفیعی به فراز‌هایی از نامه ۲۸ نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین علی(ع) در این نامه به معاویه می‌نویسد، ما مسلمانان افتخاراتی داریم که نخستین آن رسول‌الله(ص) است؛ افتخار دیگر ما حسن و حسین سید شباب اهل الجنه، فاطمه زهرا خیر نساء‌العالمین و حمزه سیدالشهداست؛ حضرت در این نامه به حضرت حمزه افتخار می‌کنند.

انتهای پیام
captcha