هفتمین اجلاس استانی نماز در سیستان‌و‌بلوچستان برگزار شد
کد خبر: 4042824
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵

هفتمین اجلاس استانی نماز در سیستان‌و‌بلوچستان برگزار شد

هفتمین اجلاس استانی نماز با حضور مدیران و مسئولان استان سیستان‌و‌بلوچستان و با هدف تبیین سند تحول پنج ساله ستاد اقامه نماز استان، تبیین جشنواره فجر تا فجر و همچنین تقدیر از دستگاه‌های برتر در استانداری برگزار شد.

­هفتمین اجلاس استانی نماز به گزارش ایکنا از سیستان‌و‌بلوچستان، هفتمین اجلاس استانی نماز با دستور کار تبیین سند برنامه راهبردی ستاد اقامه نماز استان و تبیین برنامه جشنواره فجر تا فجر و مراسم تجلیل و تقدیر از دستگاه‌های برتر در امر توسعه و ترویج فرهنگ نماز با حضور مدیران، تعدادی از رابطان دستگاه‌های اجرایی، معاونین استاندار سیستان‌و‌بلوچستان و جمعی از مسئولان، روحانیون و مدیران دستگاه‌های برتر روز گذشته، ۲۲ اسفندماه در استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد.

­این جلسه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و سپس حجت‌الاسلام والمسلمین باقربیک، مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی استان در خصوص ترویج و توسعه فرهنگ نورانی اقامه نماز با اشاره به آیه ۴۱ سوره حج(الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ ) گفت: مدیران و فرمانداران و زمامداران که قدرت و امکانات در دست آنان است، باید بهره‌برداری صحیح از امکانات برای اقامه نماز داشته باشند.

وی افزود: یاری خداوند از طریق احیای دین است و اولین ثمره حکومت صالحان برپا داشتن نماز، امر به معروف و نهی از منکر است. حاکمان مؤمن که همانا فرمانداران عزیز در اقصی نقاط مختلف استان است، هم در ارتقای روحی و رشد امور معنوی و هم در رفاه مردم و حل مشکلات اقتصادی و فقرزدائی و اصلاح جامعه تلاش داشته باشند.

­در ادامه سنجرانی، مدیر ستاد اقامه نماز استان ضمن تشکر از دستگاه‌های اجرایی و حضور مدعوین در اجلاس استانی نماز پیرامون برنامه راهبردی پنج ساله ستاد اقامه نماز استان در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ توضیحاتی را به صورت کامل تشریح کرد.

­مدیر ستاد اقامه نماز استان در خصوص جشنواره ملی فجر تا فجر اشاره کرد و گفت: دستورالعمل اجرائی جشنواره سراسر علمی، پژوهشی نماز فجر تا فجر از سوی رئیس شورای فرهنگی استانداری به همه فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان ارسال شده است.

­سنجرانی در این زمینه افزود: ترویج مفاهیم نماز و تبیین کارکردهای آن در ابعاد فردی اجتماعی، با بهره گیری از توان ظرفیت‌های مردمی و از نظر صاحبان فکر و اندیشه و هنر، استفاده از فعالان و مُبلغین و مُروجین توسعه و ترویج فرهنگ نماز، استفاده از رسانه و نمایش آن در حوزه‌های علمی و دانشگاهی، پژوهشی و فرهنگی و تبیین بیانات مهم چندین ساله مقام معظم رهبری به اجلاس‌های سراسری نماز از جمله اهداف این جشنواره است.

­مدیر ستاد اقامه نماز استان افزود: در سال ۱۳۹۹ تعداد ۷۸ دستگاه اجرایی مشمول نظارت و ارزیابی قرار گرفتند که در پایان ارزیابی تعداد ۴۰ دستگاه شایسته تقدیر ویژه و رتبه برتر استانی شدند.

­وی بیان کرد: در سال گذشته بیش از 66 هزار و۵۶۲ نفر از بانوان و آقایان شاغل در ادارات و سازمان‌ها، دانش آموزان و گروه‌های هدف و مخاطبین خاص و عام در استان در خصوص احکام و موضوعات مربوط به نماز آموزش دیده‌اند.

­در ادامه ارجمندی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی و رئیس شورای فرهنگی استانداری سیستان‌و‌بلوچستان، افزود: توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در سازمان‌ها و ادارات سهم مهمی در صیانت از نیروی انسانی داشته و این مهم اجتناب ناپذیر است.

­رئیس شورای فرهنگی استانداری بیان کرد: ترویج و ترغیب فریضه نماز شاخص اصلی در کاهش آسیب‌های اجتماعی است و هر چقدر در زمینه ترویج نماز بیشتر فرهنگ‌سازی کنیم، کمتر با آسیب‌ها مواجه می‌شویم و سلامت در کار افزایش می یابد.

­وی  اظهار کرد: در پیشگاه خداوند نماز از عظمت و جایگاه خاصی برخوردار است و نقش اصلاحیه نماز در فرد و جامعه حدسی و پیشنهادی نیست، بلکه قطعی است و نماز باعث گسترش کارهای نیک و معروف و مانع رشد منکر است. منکراتی همچون سهل‌انگاری در انجام امورات مردم، تکبر و غرور در مقابل مردم که خود منکری بزرگ است، به وسیله تقرب به خداوند و اقامه نماز انسان را از منکرات باز می‌دارد.

­رئیس شورای فرهنگی و معاون استاندار در ادامه در خصوص برنامه‌های سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ نماز، افزود: سند راهبردی ستاد اقامه نماز استان در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵، به منظور دستیابی و تحقق اهداف ذکر شده در سند باید بر اساس دستورالعمل‌های تعیین و تدوین شده در سند که به زودی به فرمانداران سراسر استان و مدیران دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود به‌طور جدی پیگیری و اقدام شود.

­معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گفت: در سال جدید باید توجه بیشتری به مهدهای کودک و دوره ابتدایی پیرامون آموزش مفاهیم نماز داشته باشیم که آموزش و پرورش و بهزیستی استان و دیگر دستگاه‌های فرهنگی نقش بسیار مهمی را در این خصوص ایفا می‌کنند.

­وی با اشاره به اینکه استانداری با همکاری دیگر دستگاه‌ها مسابقه کتابخوانی بزرگ نماز را در سه ماهه ابتدایی سال جدید برگزار می‌کند، اظهار کرد: المان‌های نماز و تابلوهای شهری و بین شهری که پیرامون نماز احداث شده باید دوباره بازسازی و نوسازی شود.

­در پایان این جلسه از مدیران و رابطین ۴۰ دستگاه اجرایی که در سال ۱۳۹۹ شایسته تقدیر ویژه شده بودند و بهترین عملکرد را در میان دستگاه‌های استانی داشتند و همچنین از ستاد اقامه نماز با اهدا لوح تقدیر به امضای استاندار سیستان و بلوچستان قدردانی شد.

انتهای پیام
captcha