فاطمه خزاعی فر، مسؤول واحد بانوان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور زاهدان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان گفت: عید نوروز یکی از آیین و رسوم ملی ما محسوب میشود، اما بعد از ورود اسلام به ایران، این آیین ملی با سنتهای مذهبی مزین شد.
وی اظهار کرد: یکی از رسوم نوروزی که با ورود اسلام، بیشتر مورد توجه قرار گرفت، دید و بازدید یا عید دیدنی است که با عنوان صله رحم شناخته میشود. از جمله برکات صله رحم، این است که باعث دفع بلا و افزایش طول عمر میشود.
مسؤول واحد بانوان نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور زاهدان افزود: همچنین بعد از ورود اسلام، نمادها و سمبلهای مذهبی بر سر سفره هفتسین آمد. بهعنوان مثال، برای متبرک شدن، در لحظه تحویل سال آیات قرآنی را تلاوت میکنند، چون مردم معتقدند که اگر در ابتدای سال این کار را انجام دهند، تا آخر سال با قرآن مأنوس خواهند بود.
وی بیان کرد: در لحظه تحویل سال، دعایی به زبان عربی میخوانند « یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبرالیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال»؛ که این عبارت قبل از ورود اسلام به ایران ناشناخته بود و در منابع روایی اوّلیه و کتابهای مشهور دعا هم اشارهای به آن نشده است.
خزاعیفر ادامه داد: البته در آیین نوروز برخی رسوم خرافی هم هنوز وجود دارد که باید با فرهنگ سازی و یا نقد سازنده برای مردم مشخص شود تا آنان را رفع کنند.
وی عنوان کرد: استفاده از عباراتی مثل « زردی من از تو، سرخی تو از من» در جشن چهارشنبه سوری، یا عبارت « سبزی تو از من، زردی من از تو» که در سیزده بهدر استفاده میشود، نوعی شرک خفیف در خودشان دارند و این معنی را القا میکند که از غیر خدا مدد میگیریم.
مسؤول واحد بانوان نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور زاهدان بیان کرد: البته این نکته را هم باید مد نظر داشت که همانطور که سبزه و گل روی سفره میچینیم، به طبیعت هم توجه داشته باشیم و با نریختن زباله و پرت نکردن سبزهها در خیابان، به محیط اطراف احترام بگذاریم.