به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان، مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان امروز در جمع نمازگزاران مسجد مکی این شهر، گفت: خداوند در آیات مختلف قرآن کریم به چالشها و بیماریهای روحی که انسانها را مبتلا میسازد، اشاره کرده است.
وی افزود: یکی از این بیماریها، نفاق است. نفاق آن است که انسان غیر از آن چیزی که در درون است، اظهار کند، مانند دروغگویی، خلف وعده و خیانت در امانت که همه نشانههای نفاق اخلاقی است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان بیان کرد: نفاق گاهی اعتقادی است؛ یعنی طرف اظهار میکند که توحید، رسالت، معاد، قرآن و شریعت را قبول دارد اما در باطن به آنها اعتقادی ندارد. نفاق اعتقادی خطرناکترین نوع نفاق است.
وی با بیان اینکه کفر دارای درجات مختلف است، ادامه داد: یک نوع کفر آن است که انسان را از دین خارج میکند و نوع دیگر آن است که انسان را از اسلام خارج نمیکند اما ناشکری و کفران نعمت محسوب شده و همانند کفر است.
مولوی عبدالحمید اظهار کرد: نفاق اعتقادی، از کفر نیز خطرناکتر است و متأسفانه همانطور که در دوران رسول خدا(ص) بعضی از یهودیان و مشرکین گرفتار نفاق اعتقادی بودند و تنها در ظاهر ادعای مسلمانی میکردند، امروز هم پست و مقام، منافع و موقعیت ایجاب میکند که عدهای خود را مسلمان بدانند اما گرایش آنان به غیر مسلمانان بیشتر است.
این عالم اهل سنت بیان کرد: نفاق عملی نیز از انواع دیگر نفاق است که امروزه بین مسلمانان رایج شده است. عده زیادی به لحاظ اعتقادی مسلمان هستند، اما به لحاظ عمل، شیوهها و علایم نفاق در آنها دیده میشود. دروغ میگویند، خیانت میکنند و ترسی از خلف وعده و عهدشکنی ندارند.