به گزارش ایکنا از سیستانوبلوچستان، حجتالاسلام علی نظری، معاون آموزشی دانشگاه شهید مطهری زاهدان صبح امروز، 7 خردادماه در محفل جزءخوانی و تفسیر قرآن کریم که از سوی جهاددانشگاهی استان در حسینیه بقیةالله الأعظم(عج) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: خداوند در آیه 70 سوره مبارکه احزاب میفرماید «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيداً» یعنی ای مؤمنان، اى كسانى كه ايمان آوردهايد، تقواى الهى پيشه كنيد و سخن حق و استوار بگوييد.
وی ادامه داد: این آیه، آیهای است که رسول گرامی اسلام هر زمان که به منبر میرفتند، تلاوت میفرمودند. در این آیه از مؤمنان خواسته شده که تقوای الهی داشته باشند، یعنی کنترل نفس و در ادامه بر کنترل زبان سفارش شده است.
معاون آموزشی دانشگاه شهید مطهری زاهدان بیان کرد: تقوا در علم روانشناسی به معنای خودمهاری و کنترل نفس است، یعنی در خودمان نیرویی ایجاد کنیم که ما را کنترل کرده و خواهشهای نفسانی ما را مهار کند.
وی افزود: کسی که بر نفس خود مسلط شود، چشمش پاک میماند، زبانش و گوشاش به معصیت آلوده نمیشود، اعضا و جوارحش کنترلشده است و ماه مبارک رمضان، فرصتی برای تمرین کردن است، فرصتی است تا بتوان بر خواهشهای نفسانی غلبه کرد.
این مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: در ادامه آیه آمده است «قُولُوا قَوْلًا سَدِيداً»، این قول سدید به چه معناست؟ سدید یعنی استوار، محکم، خللناپذیر و نفوذناپذیر. یعنی سخن شما محکم و مطابق با دستور حق باشد؛ بذله گویی نکنید و سخن بیمحتوا و بیسند نگویید.
وی افزود: در آیه 71 سوره مبارکه احزاب آمده است «يُصْلِحْ لَکُمْ أَعْمالَکُمْ وَ يَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ» یعنی تقوای الهی پیشه کنید و سخن حق بگویید تا خداوند كارهاى شما را اصلاح كند و گناهانتان را بيامرزد.
نظری عنوان کرد: از این آیه نتیجه میگیریم که گفتار حق و مستند، پایهای برای عمل صالح است؛ زبان میتواند موجب بخشش گناهان شود و از آن طرف، در صورتی که مهار نشود و لجام گسیخته باشد، انسان را به قعر دوزخ ببرد.
وی ادامه داد: در روایات حدود 40 گناه برای زبان ذکر شده است، مانند دروغ، تهمت، استهزاء، غیبت، شایعهپراکنی و دو بهم زنی که همه بهوسیله زبان انجام میگیرد. از طرفی میتوان با همین زبان، کار خیر انجام داد، میان دو نفر صلح و سازش برقرار کرد، سخن حق گفت، ذکر گفت و قرآن تلاوت کرد.
معاون آموزشی دانشگاه شهید مطهری زاهدان بیان کرد: هنگامی که روزهدار هستیم، باید چشم و گوش و زبان ما کنترلشده باشد؛ وقتی در طول یک ماه تلاش میکنیم تا زبان خود را مهار کنیم، تمرین خوبی است تا در طول سال هم اینگونه باشد.
انتهای پیام