به گزارش ایکنا از سیستانوبلوچستان، احمد رشاد پوپل، رئیس عمومی گمرک افغانستان، صبح امروز، نهم مردادماه در دیدار با مقامات استانی در چابهار، گفت: چابهار، بندری حساس و راهبردی و قلب ترانزیت خاورمیانه است؛ افغانستان قطعاً برای صادرات و ترانزیت کالاهای خود از بندر و منطقه آزاد چابهار استفاده خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه افغانستان برای ارتباط تجاری با دنیا از بندر چابهار استفاده میکند، افزود: باید تلاش کنیم با همکاری دوجانبه، موانع سرمایهگذاری و مشکلات پیش روی کامیونهای باری و حمل و نقل در اسرع وقت پیگیری و مرتفع شود.
رئیس عمومی گمرک افغانستان بیان کرد: ترانزیت و صادرات کالا باید به شکل آسان و بدون موانع انجام شود؛ همچنین باید شرایط بهگونهای فراهم شود که تجار افغان امکان استفاده از امکانات و تجهیزات موجود در بندر چابهار را داشته باشند.
رشاد پوپل بر تخفیفات در رونق حمل و نقل و جابجایی بیشتر کالا بین ایران و افغانستان تأکید کرد و گفت: برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و افغانستان از تمام ظرفیتها استفاده میکنیم.
زمینه برای سرمایهگذاری تجار افغان فراهم است
رحمدل بامری، معاون استاندار و فرماندار ویژه چابهار نیز در این نشست بیان کرد: بندر چابهار بهدلیل قرار گرفتن در دهانه دریای عمان، یکی از بنادر استراتژیک محسوب میشود که امکان دسترسی کشورها به آسیای میانه را فراهم میکند.
وی افزود: کار در بندر تجارتی چابهار، علاوه بر سودرسانی به مثلث ایران، افغانستان و هند، برای رشد و شکوفائی اقتصاد کشورهای منطقه به خصوص آن کشورهایی که در مسیر این شاهراه بازرگانی قرار گرفتهاند، فرصت مناسبی را قرار میدهد تا هر یک به سهم خویش در بهرهبرداری از این فرصتها و زمینهها، بهرههای لازم را ببرند.
فرماندار چابهار با اشاره به اینکه چابهار از طریق دریا به آبهای اقیانوسی متصل بوده و این فرصت را باید افغانستان مغتنم بشمارد، اظهار کرد: در حال حاضر تمامی زمینهها برای سرمایهگذاری تجار افعانستان در منطقه آزاد و بندر چابهار فراهم است.
بامری به حضور ۱۶۰ شرکت افغانستان در چابهار اشاره کرد و افزود: با دوبانده شدن جاده ترانزیتی چابهار به میلک، تکمیل زیرساختهای ریلی، هوایی و بندری، این منطقه به قطب تجارت و اقتصاد تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام