کد خبر: 3837783
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۷

مصیبت‌های بشر نتیجه کفران نعمت‌هاست

گروه معارف ــ امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: ریشه تمام مصیبت‌ها، مشکلات و پریشانی‌های بشر، کفران نعمت، غفلت و سوء مدیریت است؛ انسان‌ها قدر نعمت‌های خدا را نمی‌دانند، به گناه آلوده می‌شوند و در کارها از عقل و منطق استفاده نمی‌کنند؛ بنابراین گرفتار مصیبت می‌شوند.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان صبح امروز، 5 شهریورماه در جمع طلاب و مدرسان دارالعلوم این شهرستان، گفت: قرآن کریم، کتاب عظیم‌الشأنی است که برای پاسخگویی به نیازهای بشر نازل شده است؛ اگر ما پاسخ شبهات و سؤال‌های خود را در قرآن ندیدیم، دلیل بر ضعف و ناتوانی خود ما است.

وی اظهار کرد: خداوند در آیه 11 سوره مبارکه رعد می‌فرماید «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم» یعنی خدا حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان ادامه داد: خداوند کتاب و پیامبرانش را برای هدایت بشریت از تاریکی به روشنایی فرستاده است؛ از سوی دیگر، به انسان نعمت عقل عطا فرموده، وقتی انسان بی‌توجهی و غفلت می‌کند، عاقبت خوشی نخواهد داشت.

وی بیان کرد: ریشه تمام مصیبت‌ها، مشکلات و پریشانی‌های بشر، کفران نعمت، غفلت و سوء مدیریت است؛ انسان‌ها قدر نعمت‌های خدا را نمی‌دانند، به گناه آلوده می‌شوند و در کارها از عقل و منطق استفاده نمی‌کنند، بنابراین گرفتار مصیبت می‌شوند.

مولوی عبدالحمید با اشاره به اینکه هر ملتی که قدر نعمت‌ها را نداند، الله نعمت‌‌هایش را از آن‌ها می‌گیرد، افزود: این سنت الهی است که هر ملتی قدر نعمت‌ها را نداند الله تعالی نعمت‌هایش را از آن‌ها می‌گیرد و این سنت خاص غیرمسلمانان نیست. اگر مسلمانان هم امر الهی را نادیده بگیرند با مشکلات و شکست مواجه می‌شوند. امنیت و ثروت خود را از دست می‌دهند.

وی اظهار کرد: الله تعالی قدرت و امکانات وسیعی در اختیار فرعون گذاشته بود. وقتی حضرت موسی(ع) به‌سوی او مبعوث شد، فرعون موضع گرفت و با او مقابله کرد. الله تعالی فرعون و فرعونیان را در دریا غرق کرد. در حقیقت تمرد و سرکشی باعث شد تا فرعون همه نعمت‌ها، امکانات، ساختمان‌ها و باغ‌ها را از دست بدهد.

این عالم اهل سنت عنوان کرد: در جنگ اُحد تعدادی از مسلمانان از دستور و فرمان رسول اکرم سرپیچی کردند و آنچه را که به آن التزام شده بودند، تغییر دادند. آنان تپه استراتژیک را رها کردند؛ به همین خاطر لشکر اسلام با شکست مواجه شد و رسول خدا زخمی شدند. این شکست درونی از جانب خود مسلمانان به آنان رسید.

وی افزود: وقتی در جامعه گناه انجام بگیرد، الله تعالی آن جامعه را با مشکلات و بحران‌ها گرفتار می‌کند. امروز مسلمانان با چالش، سیلاب، زلزله، جنگ، ظلم، بی‌عدالتی، بی‌رحمی و اختلاف مواجه هستند و راه نجات آن است که همه انسان‌ها در زندگی خود تغییر ایجاد کنند.

مسلمانان باید از «تبعیض»، «تعصب خشک» و «تنگ‌نظری» دوری کنند

مدیر دارالعلوم اهل سنت زاهدان اظهار کرد: وضعیت و شرایط حاضر و منافع اسلام و مسلمانان می‌طلبد که همه مسلمانان و اقوام و مذاهب اسلامی در خود تغییر ایجاد کنند. حوزه‌های علمیه تغییر یابد و علمای شیعه و سنی تحمل خود را بالا ببرند و «تعصب»، «فرهنگ تهمت» و «عدم تحمل» را از میان خود بردارند.

وی دین اسلام را رحمت برای جهانیان دانست و افزود: دین اسلام برای جهانیان رحمت است؛ نباید با افراط‌گرایی، تنگ‌نظری و سلیقه‌های شخصی آنانی که از اسلام نمایندگی می‌کنند، دین اسلام برای جهان به‌عنوان یک زحمت تلقی و تصور شود.

رئیس شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، مسلمانان را جزو شاخه‌های تنومند اسلام دانست و بیان کرد: همه مسلمانان برادر همدیگر هستند و جزو شاخه‌های تنومند اسلام به‌حساب می‌آیند. باید مسلمانان در خود تغییر ایجاد کنند و «دشمنی»، «تبعیض»، «عدم تحمل»، «نداشتن سعه‌صدر»، «توهین» و «بی‌احترامی» را از میان بردارند.

انتهای پیام

captcha