حجتالاسلام صادق صاحبهنر، مربی و حافظ کل قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا از سیستانوبلوچستان، گفت: حفظ قرآن در دوران کودکی، موجب میشود تا آیات در قلب انسان حک شده و دستورالعملهای الهی در ذهن ما نهادینه شود.
وی ادامه داد: حفظ قرآن فرآیندی زمانبر است؛ بنابراین باید بهگونهای باشد که روی کودک فشار وارد نشده و در نیمههای راه، دلسرد نشود؛ پدر و مادر باید در کنار کودک بوده و او را در این راه تشویق کنند.
این مربی قرآن با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب در سال ۶۹ به مسئولان جهت آموزش قرآن به دانشآموزان، گفت: دانشآموزان را با دادن جایزه و نه با اجبار باید به حفظ قرآن کریم تشویق کنیم.
وی بیان کرد: مهمترین نهاد در تشویق کودک به حفظ قرآن، نهاد خانواده است؛ دومین ضلع آن مدرسه و سومین ضلع نیز مسجد است؛ اگر این سه در یک راستا عمل کرده و مشوق کودکان باشند، جامعه ما یک جامعه سالم و قرآنی خواهد شد.
صاحبهنر اظهار کرد: حفظ قرآن مورد تأکید ائمه و بزرگان دین است؛ رهبر معظم انقلاب با وجود آنهمه مشغله و تراکم کاری، قرآن را حفظ کردند، این اقدام باید الگوی ما باشد؛ نباید کار و درس و فعالیتهای روزمره را بهانه کرده و از زیر بار این تکلیف، شانه خالی کنیم.
استفاده از ابزارهای نوین برای آسانی حفظ قرآن
وی افزود: رسول اکرم(ص) در خصوص جایگاه حافظ قرآن میفرماید: «إنَّ اَكْرَمَ العِبادِ إلَي اللهِ بَعْدَ الاَنبياءِ العُلَماءُ ثُمّ حَمَلَةُ القُرآن. يَخْرُجونَ مِن الدُّنيا كَما يَخْرُجُ الاَنبياء وَ يَحْشُرونَ مِنْ قُبُورِهِم مَعَ الاَنبياءِ و يَمُرُّونَ عَلي الصِّراط مَعَ الاَنبياءِ و يَأخُذونَ ثوابَ الاَنبياء» گرامیترين بندگان بعد از انبياء، علما و سپس حافظان قرآن هستند. مانند انبياء از دنيا میروند، همراه انبياء از قبرهايشان خارج میشوند، به همراه انبياء از صراط میگذرند و ثواب انبياء را میبرند.
این حافظ کل قرآن بیان کرد: مسئولان امر میتوانند از ابزارهای نوین جهت تسهیل فرآیند حفظ قرآن استفاده کنند؛ بهعنوان مثال میتوان نرمافزارهای کارآمد در این زمینه طراحی کرد تا گام به گام، فرد را به حفظ کل قرآن نزدیک کنند.
انتهای پیام