مسائل فقهی در زمینه اهدای عضو منتشر شود
کد خبر: 3901456
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۷

مسائل فقهی در زمینه اهدای عضو منتشر شود

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: مسائل فقهی در زمینه اهدای عضو برگرفته از فتاوای علمای شیعه و اهل سنت دریافت و منتشر شود تا برای مقلدین هیچ شبهه فقهی در این خصوص باقی نماند.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، حجت‌الاسلام مصطفی محامی، نماینده ولی‌فقیه در استان، شب گذشته، 6 خرداد ماه در دیدار با اعضای انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه زاهدان، گفت: اهدای عضو، اهدای زندگی است و بر اساس آیات قرآن، هر کس انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه مردم را از مرگ نجات داده است.

وی ادامه داد: خداوند در آیه 32 سوره مبارکه مائده می‌فرماید «مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا» هر کس نفسی را بدون حق و یا بی‌آنکه فساد و فتنه‌ای در زمین کرده، بکشد مثل آن است که همه مردم را کشته، و هر کس نفسی را حیات بخشد و از مرگ نجات دهد، مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: با وجود آن که از زمان فتوای حضرت امام راحل(ره) در سال 68 کار اهدای عضو از افرادی که مرگ مغزی شده‌اند به صورت جدی در کشور آغاز شده، اما علی‌رغم فراهم بودن زمینه برای اهدای عضو در کشور، فرهنگ‌سازی لازم در جامعه انجام نشده است.

وی با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی اهدای عضو در سطح کشور، افزود: مسائل فقهی در این زمینه برگرفته از فتاوای علمای شیعه و اهل سنت دریافت و منتشر شود تا برای مقلدین هیچ شبهه فقهی در این خصوص باقی نماند.

محامی در خصوص فرهنگ‌سازی اهدای عضو اظهار کرد: انعکاس شرایط بیماران و افراد در نوبت پیوند و نیازشان به اهدای عضو در دستور کار قرار گیرد و در کنار این، موضوع تجلیل و تکریم از خانواده‌های اهدا کننده و رسانه‌ای کردن کار آن‌ها نیز در اولویت قرار داشته باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان افزود: مشابه اختلافات فقهی بین مراجع شیعه در مورد مسأله اهدای عضو، در میان اهل سنت هم همین بحث وجود دارد و باید ضمن توضیح این مسأله برای علمای اهل سنت، استفتاء لازم صورت گرفته و به منظور فرهنگ‌سازی در رسانه‌ها منتشر شود.

قاسم میری علی‌آباد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه گفت: در سال گذشته با آن که 170 مورد مرگ مغزی در استان به ثبت رسیده است، اما متأسفانه حتی یک مورد پیوند اعضا در سیستان و بلوچستان نداشته‌ایم. در سال 97 نیز تنها سه مورد پیوند اعضا در استان انجام شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: اهدای عضو اقدام بسیار مقدسی است که از زمان فتوای حضرت امام (ره) از افراد دچار مرگ مغزی صورت می‌گیرد.

وی با بیان این که بیماران زیادی هستند که با پیوند عضو، مشکل‌شان برطرف می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر 10 درصد مرگ‌ها در کل دنیا، مرگ مغزی است که افراد با دستگاه تنفس می‌کنند و بین یک تا 14 روز نیز به صورت کامل از دنیا می‌روند.

این مقام مسئول اعلام کرد: ایران در موضوع اهدای عضو در رتبه 26 دنیا قرار دارد و در بین استان‌های کشورمان، استان یزد نسبت به جمعیتش بالاترین و استان‌های سیستان و بلوچستان و ایلام، پایین‌ترین میزان اهدای عضو را به خود اختصاص داده‌اند. سالانه بین 5 تا 8 هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که از این تعداد، بین دو هزار و 500 تا چهار هزار نفر می‌توانند پیوند عضو داشته باشند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: در حال حاضر 25 هزار بیمار در نوبت پیوند در کشور وجود دارند که هر دو ساعت یک نفر از آن‌ها از دنیا می‌رود و هر ده دقیقه یک نفر به این جمعیت اضافه می‌شود. در استان تا کنون هزار پیوند قرنیه چشم و 200 پیوند کلیه انجام شده و این در حالی است که هزار بیمار دیالیزی در سیستان و بلوچستان آماده دریافت پیوند کلیه هستند.

میری بیان کرد: عدم رضایت خانواده‌ها بزرگ‌ترین مشکل سد راه پیوند اعضا در استان است که در این خصوص نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

انتهای پیام
captcha