کد خبر: 3905675
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵

مال حرام حاصلی جز فقر ندارد

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: مال حرام برکت را از زندگی انسان برده و حاصلی جز فقر ندارد؛ در حقیقت شخص حرام‌خوار برای فرار از فقر، تن به هر کاری می‌دهد و به حرام خواری روی می‌آورد، در حالی که خود را به فقر نزدیک‌تر می‌کند.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان صبح امروز، 31 خردادماه در جمع نمازگزاران مسجد جامع مکی زاهدان گفت: یکی از مواردی که در زندگی انسان بسیار تاثیرگزار است، حلال‌خواری است؛ روزی حلال تاثیر بسیاری در جسم و روح انسان دارد.

وی ادامه داد: حلال‌خواری به معنای استفاده از مال و روش حلال است؛ حلال یعنی هر آنچه که بر خلاف دستورات اسلامی به دست نیامده باشد؛ هر کاری که الله تعالی برای به دست آوردن روزی جایز شمرده، حلال، و هرگونه اقدامی که بر خلاف دستورات دین باشد، یا موجب تضییع حقوق دیگران شود، کسب حرام شمرده می‌شود؛ فلذا غذا، آب، لباس و همه امکاناتی که ما استفاده می‌کنیم نیز باید حلال باشند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان بیان کرد: آن کارمندی که وقت کاری را به بطالت گذرانده و به وظیفه خود عمل نمی‌کند، معلمی که دغدغه آموزش ندارد، مغازه‌داری که احتکار و یا کم‌فروشی می‌کند، فروشنده مواد مخدر که درآمد خود را بر نابودی انسان‌ها و از هم پاشیدن خانواده‌ها بنا گذاشته و سیاستمداری که از نفوذ سیاسی و اجتماعی خود سوء استفاده می‌کند، همه مصادیق روزی و مال حرام هستند.

وی افزود: روزی حلال در قبولیت دعا بسیار تاثیر دارد؛ شخص حلال‌خوار وقتی دعا کند دعایش مستجاب می‌شود، اما کسی که از اموال ناجایز و راه‌های حرام استفاده می‌کند، دعاهایش قبول نمی‌شود.

مولوی عبدالحمید اظهار کرد: حرام‌خوار توفیق عبادت پیدا نمی‌کند، چون توفیق عبادت و بندگی با حلال‌خواری حاصل می‌شود؛ روزی حلال در صحت، سلامتی، عافیت و کل توفیقات انسان تاثیرگزار است. حلال‌خوار در ذکر، نیکی، کار خیر و معروفات صاحب توفیق می‌شود.

وی گفت: مال و روزی حرام از لحاظ معنوی نجس است؛ چیز نجس و پلید را انسان نه خودش بخورد و نه به فرزندانش بدهد چون انسان اگر به فرزندانش رزق حرام بدهد نزد خدا مسئول قرار می‌گیرد.

این عالم اهل سنت بیان کرد: مال حرام برکت را از زندگی انسان برده و حاصلی جز فقر ندارد؛ در حقیقت شخص حرام‌خوار برای فرار از فقر، تن به هر کاری می‌دهد و به حرام خواری روی می‌آورد، در حالی که خود را به فقر نزدیک‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه کسب روزی حلال عبادت است و همه ما مسئولیت داریم که برای کسب روزی حلالِ خود و فرزندانِ خود تلاش کنیم، افزود: از روزی مشکوک، حیف‌و‌میل مال دیگران، ربا، رشوه، معامله‌های ناجایز و آنچه شریعت حرام قرار داده به شدت پرهیز کنیم.

مدیر دارالعلوم اهل سنت زاهدان اضافه کرد: روزی حلال همان است که شریعت آن را اجازه داده است. هیچ‌گاه روزی حلال خود را با رزق حرام و مشکوک مخلوط نکنید؛ خداوند به پیامبران می‌فرماید «يَا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا» (آیه 51 سوره مؤمنون) یعنی از روزی حلال و پاکیزه استفاده کنید و عمل صالح انجام دهید، یعنی اعمال ما در گرو غذایی است که می‌خوریم. عمل صالح با روزی حلال گره خورده است و در صورتی توفیق عمل صالح حاصل می‌شود که روزی ما حلال باشد.

انتهای پیام
captcha