کد خبر: 4149008
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱

سیستان‌و‌بلوچستان خاکریز اول مبارزه با مواد مخدر است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان‌وبلوچستان گفت: شرایط مبارزه با مواد مخدر در این منطقه با سایر نقاط، متفاوت است چرا که سیستان‌وبلوچستان خاکریز اول مبارزه با مواد افیونی به‌شمار می‌رود.

علی زندی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان‌وبلوچستانبه‌ گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، علی زندی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان‌وبلوچستان شامگاه، 29 خردادماه، در نشست با خبرنگاران به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، گفت:  ۲۴ دستگاه در حوزه مقابله، فرهنگی، صیانت و درمان عضو ستاد مبارزه با موادمخدر هستند که باید تلاش کرده و وظایف‌شان را به درستی انجام دهند.

وی ادامه داد: پدیده شوم اعتیاد زنگ هشداری است که باید آن‌را در خانواده‌ها و جامعه جدی بگیریم و اگر  به آن توجه نشود و هم‌افزایی لازم در راستای مردمی کردن آن انجام نگیرد، این پدیده شوم در خانه‌های ما خیمه خواهد زد، سیستان‌وبلوچستان به دلیل همجواری با ۲ کشور افغانستان و پاکستان و به‌خاطر داشتن مرزهای عریض و طویل، همیشه به عنوان پرچمدار مبارزه با موادمخدر بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان‌وبلوچستان افزود: باید در زمینه پیشگیری و مبارزه تلاش کرد، براین اساس لازم است تا خانواده‌ها مراقب فرزندان‌شان باشند تا در دام اعتیاد و قاچاق مواد مخدر گرفتار نشوند، گرفتاری در دام اعتیاد یک نوع بیماری محسوب می‌شود که نه تنها خود بیمار بلکه خانواده و اطرافیانش را هم دچار آسیب‌های شدید روحی می‌کند به همین دلیل، آن‌طور که باید به موضوع مبارزه با مواد مخدر پرداخته نشده است.

زندی در ادامه گفت: در شرایطی که دشمن از حربه‌های مختلف برای مقابله استفاده می‌کند اعتیاد به مواد مخدر، تضعیف نیروی انسانی ماست، به همین خاطر همه دستگاه‌ها باید برای مقابله با این پدیده شوم همت خود را مضاعف کنند و با قوت پای کار باشند، به خاطر اینکه سیستان‌وبلوچستان خاکریز اول مبارزه با مواد افیونی محسوب می‌شود، شرایط مبارزه با مواد مخدر در این منطقه با سایر نقاط کشور نیز، متفاوت است.

وی از کشف بیش از ۴۱ تن مواد مخدر در سیستا‌ن‌و‌بلوچستان در سه ماهه سال‌جاری خبر داد و گفت: در سال گذشته هشت نفر در عرصه مبارزه با مواد مخدر در کشور به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که سهم این استان ۲ شهید بوده است، اعتباراتی در قالب مراکز ماده ۱۶ اختصاص یافته که بیش از ۱۲ میلیارد تومان اعتبار در اختیار بهزیستی قرار گرفته و بیش از ۱۶ میلیارد تومان برای جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر هزینه شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان‌وبلوچستان با بیان اینکه در این استان ۸۹ سازمان مردم نهاد که مجوزهای خود را از استانداری، بهزیستی و اداره ورزش و جوانان گرفته‌اند در حوزه مواد مخدر یاری رسان ما هستند، از احداث دهکده سلامت با ظرفیت ۲۰ هزار نفر در این استان خبر داد و افزود: با احداث این دهکده علاوه بر درمان معتادان متجاهر به توانمندسازی آنان از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کمک خواهد شد.

زندی  ادامه داد: در طول هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در سیستان‌وبلوچستان  ۱۹ عنوان برنامه از جمله همایش تکریم از خانواده معظم شهدا، مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر و برنامه‌های فرهنگی ورزشی برگزار خواهد شد.

رضا شریفی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان‌وبلوچستان گفت: در حوزه مبارزه و مقابله با موادمخدر با هیچ‌کس مماشات نمی‌کنیم تا با حداقل هزینه پدیده شوم اعتیاد را مدیریت کنیم، باید در روش‌ها، بازنگری صورت گیرد تا بتوانیم روش‌ها را متناسب با نیاز بروز تعریف و با حداقل هزینه پدیده شوم اعتیاد را در حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و کاهش مدیریت کنیم.

وی افزود: این استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد مردانه و جانانه ایستادگی و هزینه‌های زیادی پرداخت کرده که برخی جبران‌ناپذیر هستند، ما در این عرصه شهدا و جانبازان زیادی تقدیم کردیم، آسیب‌دیدگان پدیده شوم اعتیاد که طیف وسیعی از این استان را هم در بر می‌گیرد اعم از زن و مرد، کودک و نوجوان و دختر و پسر هستند، در این عرصه با ۲ کشور تولید کننده مواد مخدر روبرو هستیم که افغانستان بزرگترین تولید کننده تریاک در دنیا است.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان‌وبلوچستان تصریح کرد: سیستان‌وبلوچستان در حوزه مواد مخدر و مشکلات ناشی از آن در معرض بیشترین آسیب‌ها قرار دارد که باید این موضوع را جدی ببینیم و تمام توان سخت افزاری و نرم افزاری خود را به‌کارگیری کنیم، سن اعتیاد در استان کاهش پیدا کرده و ذائقه بعضی از آسیب‌دیدگان در این حوزه از سنتی به صنعتی تغییر یافته که این برنامه هدفمند است، دشمن بر روی آن برنامه‌ریزی کرده تا قشر پویا و فعال جامعه را خنثی کند برای مقابله با دفع این تهاجم نیازمند یک اجماع هستیم.

شریفی اضافه کرد: در حوزه نرم‌افزاری برای مدیریت افکار عمومی و مردمی‌سازی مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب، پیشگیری و درمان نیازمند کمک فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و اصحاب رسانه هستیم، هر جا بر روی مسئله‌ای اجماع کردیم پیروز و موفق بودیم، در این راستا نیز می‌طلبد که همه ظرفیت‌های فرهنگی، دانش‌آموزی و دانشگاهی را در حوزه پیشگیری و مبارزه با اعتیاد بکار گیری کنیم.

وی گفت: در حوزه مواد مخدر توفیقات بسیار خوبی در قالب شورا به دست آورده‌ایم، باید در کمیته‌های مختلف برای حل مشکلات این حوزه به‌صورت کارشناسی و علمی برنامه ریزی کنیم، در حوزه شناسایی گلوگاه‌ها اقدامات خوبی انجام شده، وضعیت اشراف، فنی، نیروی انسانی و اطلاعاتی در مرزها نسبت به گذشته رشد قابل توجهی داشته البته هنوز به نقطه ایده‌آل نرسیده‌ایم.

انتهای پیام
captcha