به گزارش خبرنگار ایکنا از زابل، منصور بیجار، استاندار سیستانوبلوچستان، امروز شنبه 19 آبان در سفر به منطقه سیستان در شهرستان زابل با معتمدان، ریش سفیدان و نخبگان سیستانی دیدار کرد که در این دیدار موارد متعددی در زمینههای مختلف مطرح شد.
حجتالاسلام راشکی، امام جمعه زهک گفت: انتظاری که از نیروی بومی داریم این است که کل استان را یکسان ببینند، متأسفانه در سالهای گذشته شاهد این بودیم که در بعضی از مناطق جنوبی استان رشدی که بوده به همان میزان رشد در سیستان نبوده و تقاضایی که داریم این است که به همان میزان در اینجا هم رشد و پیشرفت اتفاق بیفتد، اگر میخواهید موفق باشید انتظار داریم که از انتصابات سیاسی و قومی و مذهبی باید بیرون بیائیم و به دنبال انتخاب افراد شایسته و درست باشیم. متأسفانه در سالهای گذشته اتفاقی که افتاده این بوده که انس و الفت میان مردم و مسئولان و نخبگان از بین رفته است، ما جوامع دانشگاهی بسیار خوبی در سیستان داریم. نخبگان خوب، معتمدان و ریشسفیدان باتجربه و مردم خوبی داریم اگر انس و الفت میان مردم و مسئولان و نخبگان اتفاق بیفتد، قطعاً پیشرفتهای خوبی را در منطقه شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: میزان سود حاصله از طرح رزاق تا به امروز به چه اندازه بوده؟ این موضوع هنوز برای مردم ما شفاف نشده است، میزان باقی مانده از این سود، درچه راهی قرار است هزینه شود و میزان سود حاصله تا امروز در چه راهی هزینه و خرج شده است؟ این سؤالاتی است که مردم دارند و هنوز برای آنها شفاف سازی نشده است؟ تکلیف این طرح چه خواهد شد؟
وی ادامه داد: مرز فرصت بسیار خوبی است و از آن بهتر بحث بازارچههای مرزی است، وعدهای که سالهاست داده شده اما محقق نشده است، در بحث راهآهن سیستان، ظاهرا طبق اخبار واصله قرار است راهآهن از چابهار تا میلک باشد ولی خبری مبنی بر اتصال راهآهن منطقه سیستان به خط کشوری نیست. امیدواریم خط راهآهن به خط ملی، به خصوص خط مشهد متصل شود و این قطار، قطار باری نباشد بلکه قطار مسافربری هم باشد تا توسعه در این زمینه را مردم احساس کنند. معدن جانجا یک ظرفیت خوب است اما شنیده میشود که این معدن به زیرمجموعه معدن مس سرچشمه کرمان برده شده که اگر اینگونه باشد، تبدیل به یک حیات خلوت و پارکینگی برای آنها خواهد شد؛ توقعمان این است که اینجا به صورت مستقل و بومی اداره شود.
مولوی شهبخش، امام جمعه
اهل سنت زابل هم ضمن تشکر و قدردانی از استاندار سیستانوبلوچستان به خاطر اینکه اولین سفر و اولین دیدار خودش را به منطقه سیستان اختصاص داده است، گفت: باید از ریاست محترم جمهور، وزیر کشور و همینطور نمایندگان استان، قدردانی کرد که تمام مردم با این انتصاب خوشحال شدند، مردم سیستان به معنای واقعی مردمی وحدتطلب هستند و شاید در هیچ کجای ایران نتوانیم منطقهای را پیدا کنیم که اهل تشیع و تسنن باهم اتحاد و اتفاق و برادری داشته باشند، ما در تمام زمینهها در کنار هم هستیم، مشکلات سیستان خیلی زیاد است و این روزها مشکلات ما زیادتر شده است.
وی ادامه داد: امید داریم با مدیریت خوب شما مشکلات منطقه مرتفع شود. یکی از مشکلات بزرگ ما آب است واقعاً مردم سیستان فراموش شدهاند، من از وزارت خارجه گلایهمندم، البته که گلایه مردم را میگویم. امروز متأسفانه در سیستان، نه کشاورزی نه دامداری و نه اشتغال داریم و نه میتوانیم در مرز رفت و آمد کنیم مشکلات مردم بسیار زیاد است، امیدواریم که در استان و در کشور به فکر حل مشکل آب باشند، مرز یک فرصت است اما متأسفانه اصلا از این فرصت درست استفاده نشده، بسیاری از مردم با وجود آنکه در کنار مرز بودند و میتوانستند از نعمت همجواری مرز بهرهمند بشوند، ولی نتوانستند بهرهای ببرند.
وی بیان کرد: اشتغال یکی از مشکلات بزرگ سیستان است که امیدواریم دولت وفاق ملی بتواند به فکر این مورد بشود، شهرهای سیستان دارای مشکلات عدیدهای هستند.
مهدی شهرکی، مسئول دفتر فرهاد شهرکی نماینده مردم سیستان در
مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه، گفت: بحث خرد جمعی یکی از مواردی است که میتواند در گرهگشایی و طی طریق به نحو شایسته کمک کننده باشد. استفاده از ظرفیت معتمدان، فعالان اجتماعی، جامعه بزرگ بانوان و هیئتهای علمی دانشگاهی و نخبگان و افرادی که تاکنون بستری برایشان فراهم نشده تا بتوانند در میدان حضور یابند، استفاده از افراد شایسته، پاکدست و توانمند میتواند مسیر توسعه را هموارتر نماید، انتظار داریم تا از ظرفیت این افراد که قطعاً میتوانند منشأ خیرات و برکات باشند، استفاده بشود.
وی ادامه داد: ما دیگر نباید شاهد آزمون و خطاهایی در حوزه سیستان باشیم که خسارات فراوانی را به ما زده و بسیاری از منابع بیتالمال را از بین برده است، بحث اخلاق مداری که اصل و محور پیوند در سیستان است و باید به این مقوله توجه شود چون حرمت گذاشتن به مردم در خیلی از موارد بهترین مرهم بر دردهای آنان است.
وی اظهار کرد: ما نمیتوانیم سیستان را بدون آب هامون و هیرمند در نظر بگیریم، چون بدون آب هیچ توسعهای در چشمانداز توسعه این منطقه تعریف نمیشود چراکه اگر ما شرایط زیست محیطی را برای موجود زنده مهیا نکنیم، قطعاً هیچ طرح و برنامهای به ثمر نخواهد نشست، بحث منطقه آزاد یک نقطه عطفی در حرکت سیستان است که همه موارد را تحتالشعاع قرار خواهد داد و همه مقولهها از جمله اشتغال پایدار، مرز و تجارت را ساماندهی خواهد کرد. اکنون
منطقه آزاد سیستان برای کد گمرکی معطل مانده است. انتظار میرود که هرچه زودتر در این خصوص اقدام صورت گیرد، مردم از طرح رزاق راضی هستند اما از نحوه اجرای آن ناراحتند که انتظار میرود اصلاحاتی در این زمینه دیده شود.
مهدی سرگزی، مسئول دفتر نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ما در حوزه سیستان اشتغال پایداری نداریم. اگر بحث معدن جانجا به جد پیگیری شود، در حوزه اشتغال اتفاقات خوبی خواهد افتاد، در بحث حقابه و آب، دغدغه آب پایدار است که مردم پیرامون تأمین آب شرب دارند، میطلبد استاندار در حوزه پروژههای عمرانی در بخش آب پیگیری کنند که اگر ما آوردهای از حوزه آبریز هیرمند نداشتیم باید پیگیری شود که دغدغهای در این زمینه برای مردم نباشد.
وی بیان کرد: طرح رزاق برای مردم دارای اهمیت است. موضوع واریزی سود حاصله از فروش سوخت میباشد که برای مردم سؤالاتی در این زمینه بهوجود آمده و نیاز به شفافسازی دارد، امیدواریم با تدبیر استاندار شفافیتی در این زمینه ایجاد شود و در اختیار مردم قرار گیرد.
انتهای پیام