کد خبر: 4254972
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۴

پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه زابل تجلیل شدند +عکس

به مناسبت هفته پژوهش، از پژوهشگران برتر دانشگاه زابل که جزو برترین‌های یک درصد و دو درصدی دنیا شده بوند و همین‌طور فناوران برتر این دانشگاه، طی مراسمی با حضور امام جمعه زابل و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه زابل، تجلیل به‌عمل آمد.

پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه زابل تجلیل شدندبه گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، محمد رکوعی، رئیس دانشگاه زابل، امروز چهارشنبه، 28 آذرماه، در مراسمی که به مناسبت هفته پژوهش و به منظور تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر این دانشگاه در سال 1403 برگزار شد، ضمن قدردانی از پژوهشگران برتر این دانشگاه که با تلاش و کوشش شبانه‌روزی توانستند در زمره پژوهشگران یک و دو درصد دنیا قرار گیرند، گفت: بی شک توجه به حوزه پژوهشی ضرورت دارد و تبیین کننده جایگاه امروز و آینده دانشگاه در حوزه ملی و بین‌المللی است. شرایطی که امروز دانشگاه زابل دارد مرهون فعالیت‌های شما عزیزان است و شرایط خوبی است، همین که در استان سیستان‌وبلوچستان بیشترین تعداد دانشمندان دو درصد بین‌المللی در این دانشگاه وجود دارند، افتخار بزرگی است.
 
وی ادامه داد: شرایط دانشگاه از حیث کمیت و کیفیت فعالیت‌های پژوهشی، شرایط قابل قبول و خوبی است، برنامه‌هایی که تا به امروز حوزه پژوهشی دانشگاه در زمینه رقابت در بین دانشگاه‌های کشور داشته مناسب بوده است ولی این‌که آیا همان برنامه‌ها امکان موفقیت آینده دانشگاه را در حوزه پژوهش تعیین می‌کند یا خیر، به نظر می‌رسد باید در این خصوص دوباره ارزیابی صورت پذیرد.
 
رئیس دانشگاه زابل اضافه کرد: فعالیت‌های پژوهشی از اواسط دهه 70 به‌شکل رقابتی در کشور شکل گرفت قبل از آن اساتید ارزشمندی بودند که فعالیت پژوهشی‌شان محدود بود اما امروز برای اخذ پایه استحقاقی، برای همکاران هم، ضرورت انجام کارهای پژوهشی وجود دارد، در دهه 70 با ارائه مقاله همایشی امکان اخذ پایه بود و آرام آرام ضرورتش به شکل دیگری تغییر پیدا کرد تا امروز که قانون برنامه هفتم توسعه به صراحت عنوان می‌کند هر عضو هیئت علمی باید یک ونیم مقاله در سال ارائه بدهد چون بناست جایگاه علمی و تولید علم کشور که هر ساله مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، جایگاه مناسبی را برای کشور ایجاد کند.
 
رکوعی ادامه داد: امروز بحث کیفیت پژوهش بیشتر از زمان‌های گذشته مورد توجه است فقط تولید علم ملاک نیست،‌ کیفیت تولید علم است که اهمیت دارد. کیفیت پژوهش به اشکال مختلف ارزیابی می‌شود، در سنوات اخیر ارزیابی‌های حوزه پژوهشی نشان می‌دهد که افزایش کیفیت فعالیت‌های پژوهشی وجود داشته اما اگر قرار باشد در مسیر تعالی جایگاه بهتری را در آینده برای دانشگاه رقم بزنیم، توجه ویژه به کیفیت پژوهش‌های آینده دانشگاه، یک ضرورت جامع‌تری دارد.
 
وی در ادامه گفت: در زمان‌های مناسب و محدود تعداد استنادی که به مقالات علمی می‌شود، تعیین کننده بخش زیادی از ارزیابی‌های پژوهشی است. همکاری‌های بین‌المللی، جذب بودجه تحقیقاتی، تعداد مقالات و نشریات علمی و...، مواردی هستند که در ارزیابی‌های پژوهشی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، ‌انجام موارد ذکر شده نیاز به تأمین زیرساخت پژوهشی هم دارد. این زیرساخت ضمن این‌که شرایط نسبتا خوبی را از گذشته تا به امروز در دانشگاه ایجاد کرده، ضرورت ارتقای آن هم وجود دارد و باید ارتقا یابد اما همه این موارد وابسته به مدیریت و سیاست‌گذاری صحیح در حوزه پژوهشی است.
 
بهروز کشته‌گر، معاون پژوهشی دانشگاه زابل نیز در این مراسم، گفت: تاکنون تعداد مقالاتی که از مجموعه پژوهشگران دانشگاه زابل در مجلات معتبر که هم به فارسی و هم به انگلیسی به چاپ رسیده، در حدود 12 هزار مقاله می‌باشد و در عملکرد یک‌ساله مقالات، در سال‌جاری 366 مقاله در «اسکوپوس» نمایه داشتیم و در «وب آو ساینس» هم 295 مورد نمایه شده‌اند.
 
وی ادامه داد: اگر فعالیت‌های انجام شده را ببینیم، ما به یک تعادلی رسیده‌ایم و باید یک نقطه هدف‌گذاری و جهشی را در این خصوص تعریف کرده و در نظر بگیریم که امیدوارم در آئین‌نامه‌های تشویقی این موارد گنجانده شود. 
 
انتهای پیام
captcha