محمدرضا رضاییکهخا، دبیر اجرایی دومین همایش ملی گردوغبار روز گذشته، ۷ اسفندماه، در جریان برگزاری این همایش در دانشگاه زابل، در گفتوگو با ایکنا از سیستانوبلوچستان، اظهار کرد: هفته گذشته پنجمین همایش ملی کم آبیاری توسط دانشگاه زابل برگزار شد و دومین کنفرانس ملی گردوغبار طی روزهای 7 و 8 اسفندماه، توسط دانشگاه علوم پزشکی زابل در حال برگزاری است، که این موضوع نشان میدهد که جامعه علمی سیستان دوشادوش یکدیگر در جهت پیگیری و رفع معضلات و مشکلات منطقه سیستان تلاش میکنند.
وی ادامه داد: اولین دوره همایش ملی گردوغبار با رویکرد سلامت محور در سال 1397 برگزار شد و این دومین مرحله از این همایش ملی است. 88 مقاله به دبیرخانه همایش رسیده که از این تعداد 76 مقاله بهصورت سخنرانی و پوستر مورد پذیرش قرار گرفته است.
دبیر اجرایی دومین همایش ملی گردوغبار گفت: تمام ابعاد مرتبط با سلامت که گردوغبار میتواند بر بدن انسان وارد کند از جمله بیماریهای پوستی، بیماریهای چشمی، بیماریهای عفونی و تنفسی و همچنین اثراتی که میتواند بر بهداشت محیط و بهداشتی شغلی داشته باشد در این همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: مسئله گردوغبار بعد از موضوع آب، اصلیترین مسئله منطقه سیستان محسوب میشود این پدیده عامل مهاجرت، عامل بیماریهای روحی و روانی و بسیاری از معضلات اجتماعی این منطقه است، اگر از بحث بهداشتی و درمانی و هزینههایی که بر سیستم بهداشت و درمان ایجاد میکند، بگذریم، گردوغبار باعث شده تا زندگی برای مردم در شرایط طوفانی بسیار دشوار شود به گونهای که در مناطق روستایی منطقه سیستان در روزهای طوفانی، تقریباً هیچ محصول کشاورزی نداریم و معیشت ساکنان روستاهای این منطقه رو به خطر است و سبک زندگی مردم در این منطقه بهطور کامل دچار اختلال شده است.
رضاییکهخا تصریح کرد: گردوغبار باعث شده تا طاقتمندی مردم سیستان نسبت به این پدیده، کاهش پیدا کند، امیدواریم مسئولان با بهرهگیری از این همایش ملی که به وضوح به بررسی این مشکلات پرداخته و راهکار مربوطه را هم ارائه کرده است، استفاده کنند تا بتوانیم مسئله گردوغبار را در منطقه سیستان کاهش بدهیم و در دراز مدت هم آثار آن را از بین ببریم.
انتهای پیام