کد خبر: 1441447
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۱

عمل به هر فتوایی که وحدت اسلامی را تهدید کند، حرام است

گروه اندیشه: امام جمعه اهل سنت شهرستان ایرانشهر گفت: در دین اسلام، هر فتوایی باید مبتنی بر حقیقت اسلام و فرضیه بر مبنای قرآن و سنت و روایات باشد و عوام بدانند عمل به هر فتوایی که وحدت اسلامی را تهدید کند، حرام است.

مولوی عبدالصمد کریم‌زایی، امام جمعه اهل سنت شهرستان ایرانشهر در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان، گفت: در طول تاریخ اسلام، گروه‌هایی بوده‌اند که تنها خود را بر حق دانسته، مخالفان خود را تکفیر می‌کردند و با کوچک‌ترین عاملی آنان را خارج از دین اسلام می‌شمردند.
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر بیان کرد: در دین اسلام، هر فتوایی باید مبتنی بر حقیقت اسلام باشد و فرضیه باید بر مبنای قرآن و سنت و روایات باشد، بنابراین هیچ‌کس در هر جایگاهی نمی‌تواند بدون رعایت مقررات دین حکمی صادر کند.
وی تصریح کرد: بنابر سنت رسول‌الله(ص) اگر کافری شهادتین بدهد، ولو از روی ترس و خوف باشد، مسلمان است و ریختن خون او حرام است و کسی حق تعرض به جان و مال او را ندارد.
این عالم اهل سنت بیان کرد: پشت پرده جریان‌های تکفیری و افراطی، دشمنان اسلام قرار دارند که با خوشحالی، درگیری و قتل و کشتار هزاران مسلمان به دست همدیگر را تماشا می‌کنند و بدون صرف هیچ سرمایه‌ای دین اسلام را به نابودی می‌کشند.
وی اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف در مقابل جریان‌های تکفیری، خفتگی مراکز پژوهشی است که به جای جریان‌شناسی و رصد فعالیت‌های دشمنان وحدت اسلامی، به ترجمه مقالات اکتفا کرده و از میدان اصلی مبارزه فاصله می‌گیرند.
کریم‌زایی در پایان اضافه کرد: علمای مذاهب باید آگاهی‌بخشی کنند و به عوام آموزش دهند که به فتوای هر کسی نباید عمل کرد، هوشیاری و قدرت تشخیص حق و باطل را داشته باشند و بدانند عمل به هر فتوایی که اصل اسلام را تخریب و وحدت را تهدید کند، حرام است.

captcha