کد خبر: 3490242
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۶

اعتکاف از عالی‌ترین بسترهای تهذیب نفس است

گروه اندیشه: مدرس حوزه و دانشگاه سیستان وبلوچستان گفت: اعتکاف از بارزترین مصادیق بندگی و عالی‌ترین بسترهای تهذیب نفس است که انسان با آن فرصت تقویت و خانه‌تکانی روح پیدا می‌کند؛ اگر وجودش پر از تعلقات مادی شده، آن را پاک کند.

حجت‌الاسلام محمد طباطبایی، مدرس حوزه و دانشگاه سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان گفت: اعتکاف فرصتی برای خلوت کردن با خدا و چشم بستن از تعلقات دنیوی است؛ برای آنکه به خودمان برگردیم و ناخالصی‌ها را از وجودمان پاک کنیم.
مدرس حوزه و دانشگاه سیستان وبلوچستان بیان کرد: در روایات داریم که روزه‌داری در ایام البیض، انسان را از آتش دوزخ حفظ می‌کند، که این در واقع به‌دلیل تأثیری است که نزدیکی به خدا و عبادت، در رفتار و اعمال انسان می‌گذارد.
وی افزود: در ایام اعتکاف ما تمرین بندگی می‌کنیم، روزه می‌گیریم، از گناه‌ها و مکان‌هایی که امکان گناه به‌وجود می‌آورد دوری می‌کنیم، خود را با دعا و تضرع به درگاه الهی نزدیک می‌کنیم، آثار این اعمال است که ما را از آتش دوزخ دور می‌کند.
این مدرس حوزه اظهار کرد: اعتکاف از بارزترین مصادیق بندگی و عالی‌ترین بسترهای تهذیب نفس است که انسان با آن فرصت تقویت و خانه‌تکانی روح پیدا می‌کند؛ اگر وجودش پر از تعلقات مادی شده، آن را پاک کند.
وی با اشاره به آثار اعتکاف، عنوان کرد: علاوه بر آثار معنوی و فردی، اعتکاف دارای آثار اجتماعی هم می‌باشد. یک نشاط معنوی به جامعه می‌دهد، جرم و فساد کمتر می‌شود و افرادی که تحت تأثیر زندگی مادی، دچار فشارهای روانی هستند، می‌توانند به روح و روان خودشان فرصت آرامش بدهند.
طباطبایی در پایان افزود: یکی از دلایلی که موجب می‌شود انسان در سختی‌های زندگی گرفتار شود، دوری از خداست؛ بنابراین اعتکاف این فرصت را در اختیار انسان می‌گذارد تا خود را به منبع قدرت لایزال الهی نزدیک کند.
captcha