کد خبر: 3506933
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵

فلسفه روزه‌داری، مراقبت از نفس و تمرین تقواست

گروه اندیشه: رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زاهدان گفت: فلسفه روزه‌داری، در حقیقت مراقبت از نفس و تمرین تقوا است؛ انسان تمرین می‌کند که در مقابل فرمان خدا، از خواسته‌ها و تمایلات خود چشم‌پوشی کند، قلب و زبان و شکم خود را حفظ کند تا نور خدا در وجودش تجلی کند.

حجت‌الاسلام علی خیور، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زاهدان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن( ایکنا) از سیستان و بلوچستان گفت: حقیقت روزه تنها امساک و پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست؛ اگرانسان با خودسازی و فهم صحیح به ماه رمضان وارد شود موجب تقرب الهی و رسیدن به کمالات خواهد شد.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زاهدان اظهار کرد: : حضرت امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید « اَلصّیامُ اجْتِنابُ الَمحارِمِ، کَما یَمْتَنِعُ الرَّجُلُ مِنَ الطَّعامِ وَ الشَّرابِ»، روزه اجتناب از گناهان می‌باشد، همان‌طور که منع کردن از خوردن و آشامیدن است.
وی افزود: فلسفه روزه‌داری، در حقیقت مراقبت از نفس و تمرین تقوا است؛ انسان تمرین می‌کند که در مقابل فرمان خدا، از خواسته‌ها و تمایلات خود چشم‌پوشی کند، قلب و زبان و شکم خود را حفظ کند تا نور خدا در وجودش تجلی کند.
خیور عنوان کرد: روزه دارای سه درجه و مرتبه است؛ روزه عوام، که در آن فرد از خوردن و آشامیدن پرهیز می‌کند و در واقع تنها روزه شکم است؛ درجه بالاتر، روزه خواص است که در آن روزه‌دار چشم و زبان خود را هم از معاصی حفظ می‌کند.
وی بیان کرد: بالاترین درجه روزه، روزه خاص الخاص است. افراد مقرب درگاه الهی، ذهن خود را از اندیشیدن به هر چیزی جز خدا، نگاه می‌دارند و با تمام وجود، مطیع فرمان حق تعالی هستند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی زاهدان افزود: ماه رمضان از جمله الطاف خداوند متعال و فرصتی برای بازگشت به فطرت الهی است؛ احساس آرامشی که انسان درحال عبادت دارد، نشان از ارتباط بنده با خداوند است واگراین اتفاق بیفتد نتیجه آن تحول اساسی در فکر، رفتار و گفتار انسان خواهد بود.
captcha