حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل تدینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان، گفت: در معارف اسلامی، انسان جایزالخطا نیست، یعنی مجاز به ارتکاب گناه نمیباشد، بلکه ممکن الخطا است و برای بازگشت به سوی خدا، راه توبه باز است.
وی اظهار کرد: شخصی نزد حضرت علی(ع) «استغفرالله» گفت و حضرت به او گفت آیا معنی این جمله را میدانی که به کار بردی؛ استغفار برای انسانهای با درجات معنوی بالاست و شرایط خاصی دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان وبلوچستان افزود: توبه در حقیقت، یک انقلاب درونی و ایستادگی یک قوای ملکوتی در مقابل وسوسههای نفس است و اولین شرط پذیرش آن، پشیمانی کامل از گناه و تصمیم به ترک آن است.
وی بیان کرد: استغفار شش شرط دارد که تحقق واقعی توبه را ممکن میسازد: اول اینکه انسان واقعاً از گناه کردن پشیمان شده باشد و دوم اینکه تصمیم قاطع برای نرفتن گرد گناه را داشته باشد که با تحقق این دوشرط، شالوده اولیه توبه شکل میگیرد.
تدینی عنوان کرد: سومین شرط پذیرش استغفار این است که فرد حقوق الهی مثل نماز و روزه قضا را ادا کند و چهارم اینکه حقوق مردم را که ضایع کرده است ادا کند و با انجام این دو مرحله شرایط قبولی توبه در پیشگاه خداوند متعال مهیا میشود.
وی افزود: شروط پنجم و ششم که گفته میشود در صورت انجام، توبه را رشد میدهد و باعث تعالی و کمال شخص توبه کننده میشود، عبارت است از چشاندن سختی بر بدن بواسطه عبادت و تضرع در پیشگاه خداوند و همچنین گوشت و تنی را که در انجام گناه و معصیت بوجود آمده را با خدمت به خلق و عبادت آب کند و از بین ببرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان در پایان اظهار کرد: وسوسههای شیطانی به سراغ هر فردی میرود؛ شیطان کارهای زشت و ناپسند را در چشم ما زینت میدهد تا آن را گناه ندانیم، بنابراین باید با عبادات و کسب معرفت نفس خود را برای مقابله با وسوسههای شیطانی، نیرومند کنیم.