حجتالاسلام محسن عارفی، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن( ایکنا) از سیستان و بلوچستان، گفت: اولین گفته خداوند با حبیبش « اقراء» یعنی « بخوان» بوده است تا هدف خلقت و غایت آفرینش را به پیامبر بیاموزد.
وی اظهار کرد: دستور به خواندن، این مفهوم را میرساند که یکی از ارکان اساسی کسب دانش و معرفت که سعادت دنیا و آخرت را به ارمغان میآورد در خواندن و مطالعه است. فضل و معرفت انسان را میتوان از اندازه گرایش و عشق او به کتاب و کتابخوانی میزان کرد و با این محک گوهر آدمیان عیار گرفت.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی زابل افزود: تکنولوژی و پیشرفت در همه زمینهها بالاخص فضای مجازی ما را بی نیاز از مطالعه و خواندن کتب مؤثر نکرده است. آن تفکر و اندیشه عمیق از طریق خواندن محقق میشود، لذا باید این امر نهادینه شود و خانوادهها و دبیران نقش اساسیتری نسبت به دیگران دارند.
وی ادامه داد: جای تأسف دارد که عادت به مطالعه و رشد همه جانبه بر مبنای علم در همه سطوح جامعه کمرنگ شده و عدهای هنوز از خواندن سر باز میزنند و ارتقاء جایگاه اجتماعی را در ابعاد دیگر جستجو میکنند، به این دلیل فرهنگ کوشش و پژوهش و تحقیق و مطالعه بسیار کم شده است.
عارفی بیان کرد: یکی از شیوههای کتاب و کتابخوابی اولا برگزاری مسابقات کتابخوانی و خلاصه نویسی از کتابها میتواند باشد که گرایش افراد به مطالعه را منجر خواهد شد؛ این امر هم مطالعه را موجب خواهد شد و هم با خلاصهای که بدست میآید از کتب حجیم و قطور، رغبت به مطالعه را نیز ایجاد خواهد کرد. ثانیا باید کتابهای تازه و جدید و مطابق با نیازها جامعه چاپ و به بازار عرضه شود.
وی افزود: کتاب بیانگر شخصیت نویسنده است و عقل و اندیشه مؤلف را بیان میکند و در آموزههای دینی آمده است که مطالعه یک کتاب تمسک و تعلق و الگو گیری ما را میرساند. باید توجه شود که چه کتابی تغذیه فکر و اندیشه ما خواهد شد. همچنان که امیرالمومنین (ع) فرمود نوشته آدمی، نشان عقل و نشاندهنده میزان فضیلت اوست.
رییس اداره تبلیغات اسلامی زابل عنوان کرد: امم جواد(ع) میفرماید: هرکس سخن گویندهای را با اطمینان بشنود، گویا او را پرستیده است و اگر گوینده از زبان ابلیس سخن بگوید، ابلیس را پرستیده است . لذا باید به کتاب و نویسنده و شخصیت او بسیار دقت شود.
عارفی در پایان افزود: جهش علمی جامعه که یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری است، جز با نهادینه سازی فرهنگ مطالعه، پژوهش و کتابخوانی امکانپذیر نیست؛ از سوی دیگر، فرهنگ اصیل و عمیق ایرانی اسلامی ما که در آماج حملات فرهنگی دشمن قرار دارد، با گسترش فرهنگ کتاب زنده میماند.