حجتالاسلام محسن عارفی، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن( ایکنا) از سیستان وبلوچستان، گفت: اربعین از نگاه بزرگان و صالحان و ائمه اطهار از جایگاه ویژهای برخوردار است و حتی در روایتی معروف از امام حسن(ع) زیارت اربعین یکی از نشانههای مؤمنین نام برده شده است.
وی اظهار کرد: جابر ابن عبدالله انصاری اولین فردی بود که با پای پیاده خود را به قبور مطهر شهدای دشت کربلا رساند و اگر پس از مدتی این رسم فراموش شد، ولی مجدداً توسط شیخ میرزا حسین نوری احیاء شد. پس از آن هم مراجع و بزرگان دین از جمله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی و آیتالله مکارم شیرازی نیز طی طریق کردند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل افزود: پیادهروی اربعین به نوعی زنده نگه داشتن عاشورا و فرهنگ حسینی و یادآوری اهداف امام حسین(ع) است و میتوان گفت اگر اربعین نبود عاشورا زنده نمیماند و با تلاش دشمنان دین به ورطه فراموشی سپرده میشد؛ لذا به سخن عمیق و ژرف امام راحل(ره) میرسیم که فرمود محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
وی بیان کرد: به میزان اهمیت اربعین، این حضور زائران نیز اهمیت خود را نشان میدهد بالأخص آنکه رسیدن به کربلا با آداب خاص خود و با حضور قلب و با پای پیاده قوام و دوام اربعین را دو چندان میکند و در خودسازی و دیگرسازی نقش اساسی دارد.
عارفی ادامه داد: فرهنگ حسینی یعنی حرکت بسوی حق و نترسیدن از خطرات و این پیادهروی با وجود این همه ناامنی از سوی تکفیریها، پیام دندان شکن به معاندین اسلام دارد که راه حسین(ع) در هر شرایط زمانی و مکانی زنده است.
وی گفت: پیام این حرکت، پیام عاشورا است، یعنی هیهات منّ الذله، یعنی جهاد کبیر که اعلام بیزاری و تبیعت نکردن از دشمن است و در هر شرایط زمانی و مکانی، با حفظ وحدت و زمان شناسی و دشمن شناسی زیر بار ظلم نخواهد رفت و اعلام انزجار از استکبار جهانی و افکار منحرف وهابیت و داعش است.
ریس اداره تبلیغات اسلامی زابل تصریح کرد: این حرکت عظیم با شعار « انی احامی ابدا عن دینی» اعلام آمادگی برای ظهور حضرت مهدی(عج) و قرار گرفتن در مسیر مهدویت و انتظار است.