حجتالاسلام محمد رضا کیخا، رییس دانشکده الهیات دانشگاه سیستان وبلوچستان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان گفت: برای شناخت شخصیت و جایگاه پیامبر اسلام باید به سخن خداوند توجه کنیم که در قرآن به عناوین مختلف از ایشان به نیکی یاد کرده است.
وی بیان کرد: از جمله صفاتی که خداوند به زیبایی ترسیم فرموده « خلق عظیم» و اخلاق ویژه ایشان است که در آیه 4 سوره مبارکه قلم میفرماید « وَ إِنَّک لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ؛ تو ای پیامبر دارای اخلاق بزرگی هستی» و نیز در آیه 107 سوره انبیاء میفرماید « وما ارسلناک الا رحمه للعالمین»، ما تو را جز رحمتی برای جهانیان نفرستادهایم.
مدرس دانشگاه سیستان وبلوچستان افزود: مراد از خلق عظیم، اخلاق پسندیده اجتماعی پیامبر اکرم(ص) است که شامل استواری برحق، صبر در برابر آزار مردم، سخاوت و عفو است و در حقیقت، یکی از دلایل مهمی که سبب جذب افراد به اسلام شد، همین اخلاق خاص ایشان بوده است.
وی اظهار کرد: سعه صدر داشتن موجب میشود تا بهتدریج برخورد کسانی که قبلا با ما رفتار مناسبی نداشتهاند، تغییر کند؛ بطوری که میبینیم بسیاری از افرادی که با توحید و نبوت پیامبر مخالفت داشتند، کم کم ذوب اخلاق و رفتار بی نظیر حضرت رسول(ص) شدند.
کیخا ادامه داد: پیامبر(ص) اگر به عملی سفارش میفرمودند، خودشان هم به آن عمل میکردند و این مسأله تأثیر تربیتی بالایی دارد، زیرا اگر مردم آثار آن عمل را در شخص پیامبر نمیدیدند، قطعا خود را ملزم به فرمانپذیری نمیدانستند.
وی با بیان اینکه پیامبر(ص) حتی با مخالفان خود نیز با احترام رفتار میکردند، عنوان کرد: روزی پیامبر در هوای گرم مدینه مشغول به کار بودند که پیرزنی برای یک سؤال نزد ایشان رفت؛ پیامبر با صبر و حوصله در حالی که عرق میریخت جواب او را با احترام دادند و اعتراضی نکردند؛ این احترام که در همه حال وجود داشت، خود باعث شد که بسیاری از مشرکان مسلمان شوند.
رییس دانشکده الهیات دانشگاه سیستان وبلوچستان در پایان افزود: اگر میخواهیم مبلغ دین پیامبر باشیم، باید اخلاق حسنه ایشان را الگو قرار داده و به سفارش قرآن که ایشان را اسوه حسنه معرفی فرمودند، عمل کنیم.