حجتالاسلام محمد شيبک، مدرس حوزه علميه سفيران هدايت زاهدان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن( ایکنا) از سیستان وبلوچستان، گفت: انفاق به معنای بخشیدن مال به فقیران برای رضای خداست که علاوه بر اینکه برای فرد انفاقکننده پاداش اخروی دارد، در جامعه هم تأثیرات مطلوبی میگذارد.
وی اظهار کرد: در دین اسلام اولویت انفاق، با پدر و مادر و خانواده است، یعنی اگر خانواده ما فقیر و نیازمند هستند، باید نیاز آنان را رفع کنیم و در مرحله بعد، بستگان، همسایههای فقیر و سپس سایر نیازمندان جامعه قرار دارند.
شیبک با اشاره به برکات انفاق، بیان کرد: انفاق و پرداخت صدقه در دنيا مانع پيشامدهای ناگوار و مرگهای ناگهانی شده و هفتاد نوع بلا را دفع میكند، برکت مال را زیاد کرده و همچنين در آخرت گناهان بزرگ را میزدايد و حسابرسی قيامت را آسان میكند.
وی ادامه داد: علاوه بر اين آثار فردی، به لحاظ اجتماعی نيز انفاق باعث از بين رفتن فقر و كم شدن فاصله طبقاتی میان فقرا با اغنيا شده و در نهایت موجب ايجاد آرامش در جامعه میشود؛ برعکس، اعمالی همچون ربا میتواند این فاصله را افزایش دهد.
مدرس حوزه علميه سفيران هدايت زاهدان افزود: فاصلههای طبقاتی عامل بسیاری از بزهکاریها هستند، بنابراین اگر انفاق در جامعه فرهنگسازی شود و از گسترش ربا جلوگیری کنیم، آمار جنایات و بزهکاریها هم کاهش میباید.
شیبک در پایان عنوان کرد: اگر انفاق، وقف و صدقه نهادینه میشد، در جامعه اسلامی فقيری وجود نداشته و يا حداقل از فاصله عميقی كه ميان طبقات جامعه وجود دارد، كاسته میشد. بنابراين نياز به تبليغات و فرهنگسازی از طريق رسانهها كاملا احساس میشود.