کد خبر: 3566204
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸

انفاق به کم کردن فاصله طبقاتی در جامعه کمک می‌کند

گروه معارف: مدرس حوزه علميه سفيران هدايت زاهدان گفت: انفاق باعث از بين رفتن فقر و كم شدن فاصله طبقاتی میان فقرا با اغنيا شده و در نهایت موجب ايجاد آرامش در جامعه می‌شود؛ برعکس، اعمالی همچون ربا می‌تواند این فاصله را افزایش دهد.

حجت‌الاسلام محمد شيبک، مدرس حوزه علميه سفيران هدايت زاهدان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن( ایکنا) از سیستان وبلوچستان، گفت: انفاق به معنای بخشیدن مال به فقیران برای رضای خداست که علاوه بر اینکه برای فرد انفاق‌کننده پاداش اخروی دارد، در جامعه هم تأثیرات مطلوبی می‌گذارد.
وی اظهار کرد: در دین اسلام اولویت انفاق، با پدر و مادر و خانواده است، یعنی اگر خانواده ما فقیر و نیازمند هستند، باید نیاز آنان را رفع کنیم و در مرحله بعد، بستگان، همسایه‌های فقیر و سپس سایر نیازمندان جامعه قرار دارند.
شیبک با اشاره به برکات انفاق، بیان کرد: انفاق و پرداخت صدقه در دنيا مانع پيشامدهای ناگوار و مرگ‌های ناگهانی شده و هفتاد نوع بلا را دفع می‌كند، برکت مال را زیاد کرده و همچنين در آخرت گناهان بزرگ را می‌زدايد و حسابرسی قيامت را آسان می‌كند.
وی ادامه داد: علاوه بر اين آثار فردی، به لحاظ اجتماعی نيز انفاق باعث از بين رفتن فقر و كم شدن فاصله طبقاتی میان فقرا با اغنيا شده و در نهایت موجب ايجاد آرامش در جامعه می‌شود؛ برعکس، اعمالی همچون ربا می‌تواند این فاصله را افزایش دهد.
مدرس حوزه علميه سفيران هدايت زاهدان افزود: فاصله‌های طبقاتی عامل بسیاری از بزهکاری‌ها هستند، بنابراین اگر انفاق در جامعه فرهنگ‌سازی شود و از گسترش ربا جلوگیری کنیم، آمار جنایات و بزهکاری‌ها هم کاهش می‌باید.
شیبک در پایان عنوان کرد: اگر انفاق، وقف و صدقه نهادینه می‌شد، در جامعه اسلامی فقيری وجود نداشته و يا حداقل از فاصله عميقی كه ميان طبقات جامعه وجود دارد، كاسته می‌شد. بنابراين نياز به تبليغات و فرهنگ‌سازی از طريق رسانه‌ها كاملا احساس می‌شود.
captcha