کد خبر: 3571066
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۲

جدایی «عترت» از «سنت» غیرممکن است

گروه معارف: امام جمعه شهرستان زاهدان گفت: طبق حدیث نبوی، جدایی قرآن و عترت محال است؛ عترت از سنت هم تفکیک‌ناپذیر است؛ لذا اینکه بگوییم عترت میان اهل سنت جایگاهی ندارد و تنها برای اهل تشیع است، ادعایی بی‌معنا است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان، همایش «اهل بیت(ع) در منابع اهل سنت» 17 بهمن‌ماه به همت سپاه سلمان استان و با حضور جمعی از علمای شیعه و سنی در مجتمع شهید عالی شهرستان زاهدان برگزار شد.
آیت‌الله عباسعلی سلیمانی، امام جمعه شهرستان زاهدان در این همایش بیان کرد: اهل بیت(ع) محدود به یک مذهب نیستند، بلکه مذاهب مختلف اسلامی و حتی برخی دانشمندانی که مسلمان نیستند، به خاندان رسول‌الله(ص) ارادت دارند.
وی با بیان اینکه وجوه اشتراک میان تشیع و تسنن زیاد است، افزود: اهل سنت دارای چهار مذهب اصلی حنفی، شافعی، حنبلی و مالکی است که با مذهب جعفری نقاط اشتراک فراوانی دارند.
امام جمعه شهرستان زاهدان اظهار کرد: یکی از نقاط اشتراک فقه شیعه و مذهب حنفی در این است که حنفی‌ها نیز ادله علمی و فقهی خود را در چهار دسته قرآن، سنت، عقل و اجماع می‌دانند.
وی با بیان اینکه شیعه و سنی هر دو قرآن و سنت را فصل‌الخطاب می‌دانند، ادامه داد: اهل بیت(ع) در قرآن و سنت جایگاه والایی دارند و آنقدر پیوند میان قرآن و عترت محکم است که جدا ساختن این دو از هم غیر ممکن است.
آیت‌الله سلیمانی بیان کرد: از پیامبر(ص) نقل شده که فرمودند: «إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا، کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی؛ أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْضَ»؛ من در میان شما دو چیز گرانبها و سنگین می‌گذارم اگر به آن‌ها تمسک جویید هرگز گمراه نمی‌شوید؛ کتاب الله و عترتم اهل بیت خودم و آن دو هرگز از هم جدایی ندارند تا بر من در سر حوض کوثر درآیند.
نماینده ولی فقیه در سیستان وبلوچستان افزود: طبق حدیث نبوی، جدایی قرآن و عترت محال است؛ عترت از سنت هم تفکیک‌ناپذیر است، لذا اینکه بگوییم عترت در میان اهل سنت جایگاهی ندارد و عترت تنها برای اهل تشیع است، کاملاً اشتباه است.
captcha