کد خبر: 3591810
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۵

اساس یک جامعه سالم، روزی حلال و طیب است

گروه معارف: رییس دارالافتای دارالعلوم اهل سنت زاهدان گفت: در آیات و روایات اسلامی رزق و روزی حلال مقدمه عمل صالح است؛ چراکه روزی حلال، اساس و پایه یک جامعه سالم است و با مال حرام نمی‌توان جامعه‌ای اسلامی ساخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان، مولوی مفتی محمد قاسم، امام جمعه موقت اهل سنت و رییس دارالافتای دارالعلوم زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته اهل سنت، گفت: در آیات و روایات اسلامی تأکید بسیاری بر رزق و روزی حلال شده است، چراکه روزی حلال، اساس و پایه یک جامعه سالم است و با مال حرام نمی‌توان جامعه‌ای اسلامی ساخت.
وی ادامه داد: خداوند تبارک و تعالی در سوره مؤمنون خطاب به پیامبرانش می‌فرماید « يَا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا»، یعنی ای پیامبران، از روزی‌های حلال و طیب بخورید و عمل صالح انجام دهید. چون عمل صالح در گرو روزی حلال و طیب است.
وی بیان کرد: همچنین در جای دیگری خداوند فرموده است «يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ» ( بقره؛ 168) یعنی ای مردم، از آنچه در زمین از روزی حلال است بخورید و دنبال گام‌های شیطان نروید. در ادامه نیز می‌فرماید « إِنَّمَا يَأْمُرُكُمْ بِالسُّوءِ وَالْفَحْشَاءِ وَأَنْ تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ» زیرا شیطان، دشمن آشکار شماست و می‌خواهد شما را به بدی و فحشا و داشتن عقاید و باورهای غلط نسبت به الله تعالی وادار کند.
رییس دارالافتای دارالعلوم اهل سنت زاهدان افزود: یکی از مصادیق روزی حرام، ربا است که در حکم محاربه با خداست. به‌عنوان مثال مبلغی را برای معامله به فردی می‌دهد و به او می‌گوید من به سود و زیان تو کاری ندارم، فقط باید هر ماه به من فلان مبلغ را بدهی؛ این ربا است.
وی عنوان کرد: کسانی که دنبال معاملات ربوی هستند، با خدا و رسولش اعلام جنگ کرده‌اند. یقیناً کسی که با خدا اعلام جنگ کند شکست خورده و رسوا می‌شود.
مفتی قاسم اظهار کرد: خرید و فروش اجناس حرام نیز ازجمله راه‌هایی است که روزی انسان را حرام می‌کند. خرید و فروش مشروبات الکلی، سی‌دی‌های مبتذل و غیراخلاقی و تمام چیزهایی که به حیا و پاکدامنی جامعه ضربه می‌زنند سبب حرام‌ شدن روزی می‌شوند. متاسفانه برخی افراد فقط به‌خاطر اینکه به سرمایه‌ای برسند دست به هر نوع معامله‌ای می‌زنند و در این مسیر پروای هیچ چیزی را هم ندارند.
استاد فقه دارالعلوم اهل سنت زاهدان بیان کرد: کسی که مال حلال بخورد، توفیق انجام کارهای نیک برایش حاصل می‌شود. کسی هم که به دنبال مال حرام و یا طلب مال به هر قیمتی باشد، توفیقی برایش حاصل نخواهد شد.
captcha