کد خبر: 3594108
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۶

غلو در توصیف اهل بیت(ع) مانع شناخت صحیح می‌شود

گروه معارف: حافظ قرآن و مدرس دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: اهل بیت(ع) نیاز به غلو ندارند، شخصیت آنان به خودی خود والاست و هرگونه افراط و تفریط در توصیف شخصیت آن بزرگواران، باعث می‌شود تا ما در شناخت اهل بیت(ع) دچار اشتباه شویم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان‌وبلوچستان، کرسی پژوهشی با موضوع «شاخص‌سازی مفهوم غلو» امروز، 9 اردیبهشت‌ماه در تالار معراج دانشکده الهیات دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.
حجت‌الاسلام غلامرضا رضوی‌دوست، مدرس دانشگاه و حافظ قرآن در این کرسی بیان کرد: مسئله غلو، امروزه یکی از مسائل اساسی جهان اسلام است که منجر به انحرافات فکری و عقیدتی بسیاری شده و افراط و تفریط در آن، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به بار می‌آورد.
مدرس و حافظ قرآن تصریح کرد: غلو در لغت به‌معنای «از حد گذشتن در چیزی» است. یعنی شخصی را فراتر از حد و شأن و رتبه و جایگاهش توصیف کنیم.
وی ادامه داد: مسئله غلو بخصوص در مسیحیت رواج بسیاری پیدا کرد. از جمله اینکه حضرت مسیح را پسر خدا می‌خواندند و بعدها در قرآن کریم با این تفکر برخورد شد و در آیه‌ای آمد که خداوند پاک و منزه است از اینکه فرزندی داشته باشد.
مدرس دانشکده الهیات بیان کرد: در زمان خلافت امیرالمؤمنین(ع) نیز عده‌ای دچار انحراف شده بودند و نعوذ بالله امام علی(ع) را در جایگاه خدا قرار می‌دادند؛ امیرالمؤمنین(ع) شدیداً با آنان برخورد کردند، بطوری که عده‌ای اعدام و عده‌ای هم در چاه افکنده شدند.
وی افزود: از طرف دیگر، عده‌ای از دشمنان اسلام هم بودند که با اهل بیت(ع) و خاندان رسول خدا دشمنی داشتند؛ این افراد، به منبری‌ها پول می‌دادند و از آنان می‌خواستند تا علیه اهل بیت(ع) تبلیغ کنند. یعنی طوری میان مردم تبلیغ کنند که اهل بیت رسول الله(ص) را حتی از انسان‌های عادی هم پایین‌تر نشان دهند.
رضوی‌دوست اظهار کرد: تکفیری‌ها همیشه شیعیان را « غالی» یعنی غلو کننده می‌نامیدند. بطوری که در یکی از منابع شیعه، در عبارت « نحن اُمَنا الله»، حرف «م» را به «ب» تبدیل کردند تا عبارت تبدیل به «نحن ابناء الله» شود. سپس ادعا کنند که در اعتقاد شیعه، اهل بیت فرزندان خدا هستند.
وی بیان کرد: اهل بیت(ع) نیاز به غلو ندارند، شخصیت آنان به خودی خود والاست و هرگونه افراط و تفریط در توصیف شخصیت آن بزرگواران، باعث می‌شود تا ما در شناخت اهل بیت(ع) دچار اشتباه شویم.
این حافظ قرآن افزود: غلو در دو نوع « غلو در ذات» و « غلو در صفات» است. غلو در ذات، یعنی در توصیف بزرگان دین به‌گونه‌ای غلو شود که از ذات آنان که مخلوق بودن است، خارج شوند. غلو در صفات هم یعنی طوری اشخاص را توصیف کنند که غیر واقعی و غیر عقلانی باشد.
مدرس دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: منکران یا تفریطی‌ها هم کسانی هستند که فضائل و جایگاه اهل بیت(ع) را انکار می‌کنند و بجای استناد به آیات محکم، به آیات متشابه استناد می‌کنند. این افراد معمولا عده‌ای ساده‌لوح را هم فریب داده و پیرو خود می‌سازند.
در این کرسی پژوهشی، حجت‌الاسلام دکتر محمد زارعی از گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و حجت‌الاسلام دکتر محمد حسین موسوی از گروه معارف دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز به عنوان منتقد حضور داشتند.
captcha