کد خبر: 3620716
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳

امام صادق(ع)؛ بنیانگذار جنبش‌های علمی در اسلام

گروه معارف: مدرس حوزه و مربی قرآن شهرستان سراوان گفت: امام صادق(ع) که می‌توان ایشان را بنیانگذار جنبش‌های علمی در جهان اسلام دانست، به‌خوبی شرایط زمان را درک کرده و با ارائه وجهه علمی اسلام، تشنگان حقیقت را سیراب کردند.

خدیجه دهواری، مدرس حوزه و مربی قرآن شهرستان سراوان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان، گفت: ائمه اطهار(ع) همه معصوم و همانند نوری واحد هستند، اما در هر دوره‌ای، بنا به شرایط و ضرورت زمان، هر یک از ائمه معصوم(ع) روش خاصی را برای تبلیغ دین و گسترش اسلام اتخاذ می‌کردند.
وی بیان کرد: هر صفت کمالی در یک امام معصوم وجود داشته باشد، در دیگر ائمه نیز وجود دارد، اما به دلیل شرایط، هر صفت در یک امام تجلی و ظهور بیشتری پیدا کرده است، در حالی که به فرموده امام صادق(ع)، « علمنا واحد، فضلنا واحد و نحن شیء واحد»، علم و فضل ما یکی است و ما یک حقیقت هستیم.
این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: دوران امام صادق(ع) نیز علی‌رغم فشار زیادی که حکومت وارد می‌کرد، دورانی بود که شور و نشاط علمی مردم افزایش یافته و زمینه برای ورود مکاتب و عقاید مختلف مهیا شده بود.
وی بیان کرد: امام صادق(ع) نیز که می‌توان ایشان را بنیانگذار جنبش‌های علمی در جهان اسلام دانست، به‌خوبی شرایط زمان را درک کرده و با ارائه وجهه علمی اسلام، تشنگان حقیقت را سیراب کردند.
دهواری اظهار کرد: همانطور که می‌دانیم شخصیت‌های بزرگ دینی، از جمله ابوحنیفه و مالک ابن انس که از بزرگان فقه اهل سنت هستند، شاگردان امام صادق(ع) بوده‌اند.
وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) اسلام را از خطر نفوذ عقاید انحرافی حفظ کردند، ادامه داد: اگر آن قیام علمی و فرهنگ عظیم اسلامی در آن زمان شکل نمی‌گرفت، امروزه ما از نعمت بزرگی محروم بودیم.
مربی قرآن شهرستان سراوان افزود: امام صادق (ع) مجاهد و مبارزی بی نظیر در میدان فکر و عمل بودند، در حقیقت کاری که امام حسین(ع) به صورت قیام خونین انجام دادند، ایشان در لباس علم و تدریس انجام دادند.
captcha