کد خبر: 3664877
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۱

ترویج وقف به آبادانی و رفع محرومیت کمک می‌کند

گروه معارف: امام جمعه شهرستان زابل گفت: اگر وقف در جامعه رواج پیدا کند و افرادی به کمک دولت‌ها بیایند، کمک بزرگی به آبادانی و رفع محرومیت از سیستان می‌شود؛ در کنار مسئولان، خودمان نیز باید احساس مسئولیت کنیم.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر کیخا، امام جمعه شهرستان زابل، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان وبلوچستان، به مناسبت دهه وقف، گفت: وقف یک عمل پسندیده است که در همه فرهنگ‌ها به آن اهمیت می‌دهند و در دین اسلام نیز، جایگاه والایی دارد، بطوری که رسول خدا(ص) و اهل بیت(ع) چه به‌صورت عملی و چه با گفتار، آن را ترویج می‌کردند.
وی افزود: رسول خدا(ص) می‌فرمایند «اذا مات ابن آدم انقطع عمله، الا فی ثلاث، صدقه جاریة، او علم ینتفع به، او ولد صالح یدعو له؛ وقتی فرزند آدم بمیرد، عمل او قطع می‌شود، مگر در سه مورد: صدقه جاریه، علمی که نفع برساند و یا فرزند صالحی که برای او دعا کند» و وقف در حقیقت نوعی صدقه جاریه است.
امام جمعه زابل بیان کرد: در تاریخ اسلام آمده است که امیرالمؤمنین(ع) شخصاً چشمه‌ها و چاه‌های بسیاری حفر کرده و در راه خدا، برای مردم وقف می‌کردند، همچنین مسجد می‌ساختند و اموال خود را وقف می‌کردند.
وی با بیان اینکه وقف می‌تواند بسیاری از گره‌ها را باز کند، اظهار کرد: در جامعه اسلامی، باید سیره آن بزرگواران پیروی شود و از آنچه خداوند به ما عطا فرموده، در راه رفع مشکلات مسلمانان وقف کنیم.
کیخا افزود: در وصیتنامه‌ها، ثلث مال خود را برای وقف هدف‌گذاری کنیم، برای ایجاد اشتغال در جامعه اسلامی، برای مبارزه با اعتیاد و یا تهیه جهیزیه برای دختر مسلمان و یا کمک به هزینه‌های ازدواج پسری که توان مالی برای ازدواج ندارد.
وی ادامه داد: اگر وقف در جامعه رواج پیدا کند و افرادی به کمک دولت‌ها بیایند، کمک بزرگی به آبادانی و رفع محرومیت از سیستان می‌شود؛ در کنار مسئولان، خودمان نیز باید احساس مسئولیت کنیم.
امام جمعه زابل با بیان اینکه همه ما باید وقف اسلام شویم و برای دین خرج کنیم، اظهار کرد: وقف مصادیق زیادی دارد، می‌توان زمینی را برای ساخت مسجد و حسینیه و مدرسه وقف کرد، برای نشر معارف قرآنی هزینه کنیم و یا املاک خود را اختصاص به ایتام، محرومین و نیازمندان بدهیم.
captcha