۲۵۱۰ روستای سیستان و بلوچستان فاقد تأسیسات آب هستند
کد خبر: 4005922
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶

۲۵۱۰ روستای سیستان و بلوچستان فاقد تأسیسات آب هستند

مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: ۲۵۱۰ روستای استان فاقد تأسیسات آب هستند که جمعیتی بالغ بر ۲۵۶ هزار نفر را در خود جا داده اند.

روستای سیستان و بلوچستان تأسیسات آب آبرسانیبه گزارش ایکنا از سیستان و بلوچستان، علیرضا قاسمی، مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، با بیان اینکه ۲۵۱۰ روستای سیستان و بلوچستان فاقد تأسیسات آب هستند، افزود: همچنین ۳۰۸۴ روستا با جمعیت بر ۱ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۱۸۸ نفر از نعمت آب آشامیدنی برخوردار هستند و شاخص بهره‌مندی از آب شرب در این بخش ۷۱.۵ درصد است.

مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل پراکندگی جمعیت، اولویت آبرسانی با روستاهای با جمعیت بالاتر به منظور افزایش سطح بهره‌مندی مردم از نعمت آب شرب است.

وی گفت: حداکثر ظرفیت منابع آب استان ۲۱۸ میلیون مترمکعب در سال است که در حال حاضر ۶۳ میلیون مترمکعب آن ازمنابع سطحی و ۸۵ میلیون مترمکعب درسال از منابع زیرزمینی از طریق ۱۷۶ حلقه چاه در مدار بهره‌برداری تأمین می‌شود.

قاسمی بیان کرد: طرح آبرسانی به شهر سیستان نیز با پیشرفت فیزیکی ۹۴ درصد در حال اتمام است. آبرسانی به شهر خاش که فاینانس ماده ۵۶ هست و در مرحله مناقصه و فرآیند انتخاب پیمانکار است و همچنین آبرسانی به نوک‌آباد نیز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: علاوه بر این آبرسانی از سد ماشکید علیا و سفلی برای ۳ شهرِ سراوان، سوران و مهرستان و ۴۹ روستا انجام خواهد شد و آبرسانی از جلگه چاه هاشم نیز که مطالعات آن توسط شرکت برای روستاهای مسیر و شهر فنوج به اتمام رسیده است، و در انتظار تخصیص ردیف اعتباری است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان با اشاره به وضعیت سامانه نمک‌زدایی موجود، گفت: در سطح استان از طریق سامانه های نمک زدایی آب شرب مورد نیاز شهروندان در شهرهای زاهدان، چابهار و کنارک و تعدادی از روستاهای شهرستان دشتیاری تأمین می‌شود و با پیگیری های انجام شده در سفر اخیر وزیر نیرو به استان یک مجوز دیگر به میزان ۵۰ هزار متر مکعب برای طرح آب شیرین کن جنوب استان اضافه خواهد شد

قاسمی با اشاره به طرح‌های مهم حوزه روستایی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵ مجتمع آبرسانی بزرگ و ۱۰ پروژه تک روستایی در برنامه اجرایی استان قرار دارد که با تکمیل این مجتمع‌ها شاخص بهره‌مندی از آب روستاهای استان به ۸۳ درصد می‌رسد. همچنین ۱۵ مجتمع آبرسانی روستایی نیز در حال مطالعه است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام
captcha