کد خبر: 4246238
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵

آزادی ۱۴ زندانی جرایم غیرعمد از زندان‌های سیستان‌وبلوچستان

در مراسمی با حضور رئیس کل دادگستری و رئیس هیئت امنای ستاد دیه استان، دادستان عمومی و انقلاب مرکز، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی و مدیرکل زندان‌های سیستان‌وبلوچستان، 14 زندانی جرایم غیرعمد از زندان‌های زاهدان، سراوان، ایرانشهر و زابل آزاد شدند.

آزادی زندانیانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل سیستان‌وبلوچستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی موحدی‌راد، رئیس کل دادگستری و رئیس هیئت امنای ستاد دیه استان با اشاره به اینکه این استان کمترین آمار موجودی زندانیان جرائم غیرعمد را به خود اختصاص داده است، گفت: مشارکت خیران و شهروندان در جشن گلریزان آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد و محکومان مالی، نه تنها یک فرد را از زندان آزاد و به آغوش خانواده باز می‌گرداند بلکه بعضاً موجب خوشحالی فرزندان از بازگشت پدر خانواده و نجات خانواده از آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
 
وی ادامه داد: نگاه ویژه‌ای برای کاهش جمعیت زندانیان جرائم غیرعمد در زندان‌های استان سیستان‌وبلوچستان شده است بنابراین قضات، مسئولان دادگاه‌ها و دادستان‌ها در همه نقاط استان به‌صورت مداوم از زندان‌ها و خانواده‌های زندانیان نیازمند سرکشی و ضمن توجه به مطالبات زندانیان از همه ظرفیت‌های قانونی برای آزادی آنان استفاده می‌کنند.
 
مهدی میرامامی، مدیر نمایندگی ستاد دیه استان سیستان‌وبلوچستان نیز در این مراسم ضمن ارائه آمار و عملکرد از اقدامات و فعالیت‌های انجام شده از سوی ستاد دیه استان در امر آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد گفت: به برکت ماه‌های پیش‌رو رجب، شعبان و رمضان امکان برگزاری جشن‌های گلریزان محیا است و امید است با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته جشن‌های گلریزان بیشتری در راستای آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد درسطح استان برگزار شود که این‌گونه فعالیت‌های خیرخواهانه هماهنگی و تعاملات بیشتر و استفاده و بهره‌مندی از ظرفیت موسسات خیریه و تشکل‌های مردم نهاد در سطح استان را می‌طلبد.
 
وی در ادامه افزود: در این مراسم که طی فرآیند آزادسازی شامل کمک‌های بلاعوض ستاد دیه استان و مرکز، اعسار یا قسط‌بندی بدهی، آورده مددجویان و گذشت شاکیان، بدهی تعداد 14 نفر از زندانیان جرایم غیرعمد مالی تا این لحظه مبلغ 60 میلیارد ریال پرداخت شده است که 9 نفر از آن‌ها در زندان زاهدان و 5 نفر دیگر در زندان‌های سراوان، ایرانشهر و زابل متحمل حبس بوده‌اند و از زندان آزاد خواهند شد که در مجموع از اول سال‌جاری تاکنون 25 زندانی جرایم غیرعمد مالی از زندان‌های استان سیستان‌و‌بلوچستان آزاد شده و به آغوش گرم خانواده‌های خود بازگشتند.
 
محمد سرگزی، نماینده مردم سیستان و رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری جشن‌های گلریزان و عملکرد ستاد دیه استان سیستان‌وبلوچستان نیز در این مراسم، گفت: وقتی فردی به‌دلیل محکومیت مالی در زندان محبوس می‌شود، خانواده این فرد خواسته یا ناخواسته در معرض آسیب‌های اجتماعی و تهدیدها قرار می‌گیرد از طرفی، چون بعضی مواقع سرپرست خانوار زندانی است و درآمدی وجود ندارد این خانواده از نظر اقتصادی و معیشتی نیز دچار تنش می‌شود لذا با تلاش، تعامل، همفکری و مساعدت همه مردم نوع‌دوست و خیرین استان امیدواریم تا پایان سال با پیگیری‌های ستاد دیه استان شاهد آزادی تعداد بیشتری از این عزیزان باشیم بنابراین در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در بحث اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی که بتوانیم در حوزه مهریه و جرائم غیرعمد تخفیفاتی را پیش بینی کنیم و به نحوی کمک حال عزیزانی که ناخواسته مرتکب یکسری جرائم غیرعمدی و مالی شده‌اند، باشیم.
 
در پایان مراسم 14 زندانی جرائم غیر عمد برگه آزادی به همراه شاخه گل دریافت کردند.
انتهای پیام
captcha