به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی استانداری سیستانوبلوچستان، منصور بیجار، استاندار سیستانوبلوچستان، امروز جمعه، 21 دیماه در نشست «بررسی مسائل جنوب سیستانوبلوچستان» که با حضور رئیسجمهور در چابهار در حال برگزاری است؛ درباره تعیین تکلیف فرودگاه این شهرستان اظهار کرد: به گفته وزیر راه و شهرسازی قرار شده تفاهمنامهای با وزارت دفاع داشته باشند تا این موضوع حل شود.
وی به دو کریدور ساحلی و شمال ـ جنوب در سیستانوبلوچستان اشاره کرد و افزود: در سفر قبلی رئیسجمهور به این منطقه چهار قطعه جدید حد فاصل چابهار تا ایرانشهر به پیمان گذاشته شده که تحرک خوبی در این حوزه ایجاد خواهد شد؛ تعیین تکلیف مسکن محرومان در حوزه چابهار و تغییر ساختار شهر جدید تیس به سمت گردشگری و استفاده از فضای مناسب آن نیز در دستور کار است.
استاندار سیستانوبلوچستان بیان کرد: کریدوری که از سمت چابهار به سمت ریمدان مرز رسمی ایران با کشور پاکستان میگذرد نیز در دستور کار است؛ همچنین در حوزه وزارت نیرو اتفاقات خوبی در این روزها رقم خورده که بهزودی شاهد بهرهبرداری از سد کهیر؛ بزرگترین سد این استان خواهیم بود که ساخت آن در حال اتمام است.
بیجار گفت: تکمیل خطوط پایین دست سد زیردان و پیشین در منطقه مَکُران در دستور کار است و در حوزه سراوان نیز سد ماشکید اولیا بهزودی خطوط آن تکمیل خواهد شد، در مورد حوزه تجارت و بازرگانی بحث مرز ریمدان و پیشین وزیر تفویض اختیاری انجام داده و برای سیستانوبلوچستان معاون معینی نیز انتخاب شده تا این موضوع را پیگیری کند.
وی با اشاره به سفر معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان سیستانوبلوچستان بیان کرد: با وی درباره چند موضوع به توافق رسیدهایم که یکی از آنها بحث تأمین گوشت قرمز کشور از مرزهای شرقی بوده که واردات، پرواربندی، کشتار و بستهبندی گوشت، طرح و سند آن تهیه و تقدیم شده که امیدواریم با تأمین زیرساختها بتوانیم بخشی از اشتغال منطقه و تأمین گوشت را نیز مرتفع کنیم.
استاندار سیستانوبلوچستان با بیان اینکه طرح توسعه باغات میوههای گرمسیری از جمله موز که ۱۵ هزار هکتار سند آن آماده و براساس برنامه زمانبندی تقدیم شده است، تصریح کرد: توسعه نخیلات از گونههای جدید ۱۰ هزار هکتار با توافقی که شده بهزودی شروع خواهد شد.
بیجار به تأسیس بیمارستان که در چابهار یک چالش محسوب میشود اشاره کرد و گفت: ماده ۲۳ اخذ شده اما با توجه به اینکه منابع محدود بود بنا بر این شد که در دو فاز کار شروع شود که سازمان برنامه بودجه هم پذیرفته بخشی از هزینه را از طریق مولد سازی تعیین تکلیف سازد.
وی درباره استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای مهار سیلابهای جنوب سیستانوبلوچستان اشاره کرد و افزود: در حوزه شهرستان زرآباد مطالعات انجام شده و با تعدادی از شرکتهای بخش خصوصی نیز مشورتهایی صورت گرفته که پیگیریهای لازم در این خصوص انجام خواهد شد.
استاندار سیستانوبلوچستان اظهار کرد: با توجه به تداخلاتی که قوانین مناطق آزاد با سایر دستگاههای دولتی دارند نیاز است با دستور رئیسجمهور در سطح ملی کارگروههایی تشکیل شود البته قبلاً نیز این موضوع سابقه داشته و اگر معاون اول بتوانند پیگیری آن را در دست بگیرند قطعاً راهگشا خواهد بود.
بیجار با بیان اینکه سیستانوبلوچستان این توان را دارد که از طریق ظرفیت بندر واردات کالاهای اساسی را انجام دهد، گفت: اکنون پنج درصد کالاهای اساسی را از بندر شهید بهشتی وارد میکنیم این واردات اگر افزایش داده شود میتواند در بحث اشتغال این منطقه کمک بسزایی کند.
بیجار به تسریع طرح جامع پایانههای مرزی ریمدان که مخصوص زوار اربعین است و همچنین مرز پیشین به بهرهبرداری رسیده است اشاره کرد و افزود: رویه ته لنجی که درخواست مردم بوده و در استانهای دیگر نیز وجود دارد با توجه به اینکه در چهار شهرستان منطقه ساحل داریم نیاز است سریعتر اجرایی شود، وجود هفت بازارچه مرزی در سیستانوبلوچستان میتواند با مبادلاتی که با کشور پاکستان انجام میشود در بحث اشتغال بسیار کمککننده باشد.
انتهای پیام