به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی استانداری سیستانوبلوچستان، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جمعه، 21 دیماه در نشست «بررسی مسائل جنوب سیستانوبلوچستان» که با حضور رئیسجمهور در چابهار در حال برگزاری است، بیان کرد: برگزاری چنین جلساتی سکویی برای توسعه سیستانوبلوچستان است، برای سومین بار به این استان آمدهام؛ رئیسجمهور در تمام جلسات، تحول در این منطقه و جغرافیا را تأکید دارند، بنابراین همه وزرا خود را ملزم به این امر دانسته و تا روزی که چهره محرومیت از این استان زدوده شود همچنان پای کار خواهیم بود.
وی افزود: سیستانوبلوچستان سرزمین رمزها و رازهاست و این منطقه جغرافیایی پنج هزار سال قدمت داشته؛ اولین مردمانی که در فلات ایران زندگی میکردند همین مردم در این سرزمین بودند. مردم این استان مردمانی شجاع، غیور و دارای قدرت انسانی و اخلاقی بسیار بالایی بوده و تبار و تاریخ بسیار با عزت و افتخاری دارند که شایسته افتخار هستند. این مردم در مجموع انتظاراتی دارند که در سه عنوان تقسیمبندی میشود که حل اینها همت دولت و نظام را میطلبد اولین آن برخورداری از منزلت برابر و سهیم شدن در قدرت ملی است که برآورده شده و از این جهت قدردان دولت هستند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: توضیح عادلانه فرصتها بهویژه در عرصه اقتصادی و رفع فقر و محرومیت از دیگر خواستههای مردم سیستانوبلوچستان است. مسئله کلان این استان در چهار محور اساسی گنجانده میشود که باید فرمانداران، شهرداران، شورای شهر و مسئولان بیان کرده و همه تلاش کرده تا اینها رفع شود، بهرهمندی مردم سیستانوبلوچستان بهویژه در جنوب استان از آب آشامیدنی که یک حق طبیعی است؛ تلاشهای زیادی در این زمینه انجام شده باید تداوم داشته باشد تا آنها دسترسی راحتتری به آب آشامیدنی سالم داشته باشند.
صالحیامیری اظهار کرد: دسترسی به راههای مناسب موضوع دیگری است؛ تصادفات جادهای باعث شده آمار فوتیها در این استان زیاد شود و علاوه بر آن روستاهای زیادی دسترسی به جاده ندارند مردم این منطقه خواهان تحول در راههای روستایی و راههای دسترسی در استان هستند.
وی تأکید کرد: بهداشت و درمان مسئله اساسی دیگری است که مردم با آن مشکل دارند؛ مردم سیستانوبلوچستان بهویژه در جنوب استان بدانند که امروز جمعه پس از اینکه این موضوع با رئیسجمهور در میان گذاشته شد تماسی با رئیس بهداشت و درمان مجلس گرفته شد و رئیسجمهور بر ابعاد تخصصی کار تأکید و به مسئولان استانی نیز ابلاغ کردند این مسیر تداوم خواهد داشت، موضوع آموزش و پرورش مسئله دیگری است که به گفته مسئولان استان برخی از کمبودها در فضای آموزشی وجود دارد و تنها در چابهار کمبود ۶۰۰ کلاس درس داریم که باید اینها مورد بررسی و پیگیری واقع شوند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: صدور مجوز لنجهای چابهار، کنارک و زرآباد باید مورد توجه قرار گیرد، چراکه معیشت و شغل مردم بر این اساس پایهگذاری شده و تحقق این مجوزها منجر به توسعه و رونق کار و اشتغال و اقتصاد در استان و کشور میشود، یکی از مهمترین مسئلهها در سیستانوبلوچستان موضوع دریافت سوخت خودروهای گردشگری است که باید تدابیری صورت گیرد تا این مسئله حل شود؛ همچنین تداخل وظیفه بین منطقه آزاد و فرمانداری باید حل شود.
صالحیامیری یکی دیگر از موضوعات سیستانوبلوچستان را گردشگری دانست و گفت: در مجموع ۱۵۸ تأسیسات گردشگری در جنوب استان داریم و ظرفیت کل اتاقهای پذیرش مسافر ۴۵۲ اتاق بوده که کفایت نکرده و باید پنج برابر افزایش یابد که لازمه این امر جذب سرمایهگذار و ارائه بستههای مشوق سرمایهگذاری در این استان است، راهاندازی خطوط مسافری و گردشگری چابهار به مقصد یکی از تقاضاهاست که یکی از شرکتهای سرمایهگذاری در این زمینه ورود کرده؛ اما تقاضای آخر موضوع معافیتهای مالیاتی است که در صورت رفع میتوانیم سرمایهگذاران را دعوت بهکار کنیم.
انتهای پیام