کد خبر: 4268909
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴

افزایش نظارت‌های بهداشتی همزمان با ماه مبارک رمضان در سیستان‌وبلوچستان

مدیرکل دامپزشکی سیستان‌وبلوچستان از اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی در نوروز و ماه مبارک رمضان در سطح استان خبر داد.

تشدید نظارت‌های بهداشتی و شرعی در ماه مبارک رمضان در سیستان‌وبلوچستانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دامپزشکی سیستان‌وبلوچستان، غلامرضا سرگزی، مدیرکل دامپزشکی سیستان‌وبلوچستان، گفت: با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده‌های خام دامی در ماه مبارک رمضان و همین‌طور ایام تعطیلات نوروز، به‌منظور تأمین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقای سطح بهداشت و سلامت مصرف‌کنندگان این محصولات، نظارت‌های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی از امروز شنبه، ۱۱ اسفندماه تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ تشدید می‌شود.

وی بیان کرد: در زمان اجرای این طرح کارشناسان نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان در قالب اکیپ‌های ویژه نظارت بهداشتی و شرعی، کار نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی، سردخانه‌ها، کشتارگاه‌های دام و طیور، مراکز عرضه، رستوران‌ها و ...، را بر عهده دارند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان‌وبلوچستان ادامه داد: در مدت زمان اجرای این طرح تعداد ۶۱ اکیب ثابت و سیار و ۱۰۴ نفر در قالب بازرس بهداشتی و ۲۵ نفر ناظر شرعی به صورت دو شیفت صبح و عصر وظیفه نظارت بر مراکز عرضه را انجام می دهند؛ این طرح با همکاری دستگاههایی چون تعزیرات حکومتی، وزارت بهداشت، دادستانی، نیروی انتظامی و... اجرا می شود.

سرگزی تصریح کرد: به شهروندان توصیه می‌شود محصولات و فرآورده‌های خام دامی مورد مصرف خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی در سطح استان سیستان‌وبلوچستان تهیه و از خرید گوشت مرغ یا قطعات ران و سینه فاقد بسته‌بندی، گوشت قرمز فاقد مهر و برچسپ دامپزشکی، گوشت از پیش چرخ شده، آلایش مرغ بدون بسته‌بندی و یا فرآورده‌های خام دامی دارای بسته‌بندی با برچسب مخدوش خودداری کنند.

وی افزود: دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، وظیفه نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی اعم از شیر، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، عسل و...، از مزرعه تولید تا سفره مصرف را به عهده دارد و با هرگونه فعالیت غیربهداشتی با منشأ دامی با توجه به خطر انتقال بیماری‌های مختلف، در همه مراحل برخورد خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی سیستان‌وبلوچستان با اشاره به دستورالعمل‌های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فرآورده‌های خام دامی گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از دپوی لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد اجتناب کنند. نظارت مستمر کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی استان در قالب اکیپ‌های ثابت و سیار بر تولید، حمل و نقل و عرضه فرآورده‌های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فرآورده‌ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.

سرگزی تصریح کرد: بهترین بازرس خود مردم هستند، مردم می‌توانند از حق خود برای دستیابی به مواد غذایی سالم و بهداشتی با کیفیت استفاده کنند، شهروندان می‌توانند در صورت برخورد با هرگونه تخلف بهداشتی موضوع را به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها و یا با شماره ۱۵۱۲ سامانه ارتباط مردمی دامپزشکی اطلاع تا کارشناسان این اداره‌کل نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنند.

انتهای پیام
captcha