کد خبر: 4275306
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۲
نماینده ولی‌ فقیه در سیستان‌وبلوچستان:

پاسخ صادقانه به افکار عمومی در موضوع آب ضروری است

آیت‌الله مصطفی محامی گفت: شفاف‌سازی و پاسخ صادقانه به افکار عمومی درباره آب و حل مشکلات آن امری ضروری است.

آیت الله محامی امام جمعه زاهدانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی، امام جمعه زاهدان، روز گذشته ۱۸ فروردین‌ماه در دیدار سرپرست و جمعی از معاونین و کارکنان اداره‌کل آب و فاضلاب استان سیستان‌وبلوچستان، با اشاره به مشکلات حوزه آب در این استان، گفت: از بدو ورودم به استان سیستان‌وبلوچستان در جایگاه نمایندگی ولی‌ فقیه سؤالاتی در خصوص برخی پروژه‌ها و اقدامات در حوزه آب داشتم که نه تنها پاسخی به آن‌ها داده نشد، بلکه ابهامات نیز برطرف نشد و گزارش‌هایی که ارائه شده، مطابق با واقع نیست.

وی با اشاره به طرح ۴۶هزار هکتاری در منطقه سیستان گفت: بنده در همان روزهای ابتدایی مطرح کردم که اگر افغانستانی‌ها آب را قطع کنند چه می‌شود؟ اما مسئولان گفتند ما معاهده بین‌المللی داریم و چنین چیزی امکان‌پذیر نیست و البته بعدها مشخص شد افغانستان هیچ زمانی حقابه را نداده و اگر آبی به سوی منطقه سیستان آمده همان سر ریز سدها بوده است.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: بنده گفتم که در این حوزه تخصصی ندارم، اما کشورها برای کاهش وابستگی خود به دیگران سرمایه‌گذاری می‌کنند، نه اینکه سرمایه‌گذاری کنند تا کاملاً وابسته شوند و متأسفانه همان پیش‌بینی‌ها محقق شد.

نماینده ولی‌ فقیه در استان سیستان‌وبلوچستان ادامه داد: در زمان گذشته نیز مسئولان متولی همواره از طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف سخن می‌گفتند اما گفتم که مردم نگاهشان به افراد نیست، بلکه سیستم و نظام را می‌بینند و سؤال دارند که چرا این طرح‌ها هنوز اجرایی نشده؟ و چرا آن‌قدر دیر به فکر شده‌اید؟ و در نهایت برخی مسئولان خود اذعان می‌کردند که خشکسالی را باور نکرده‌اند.

آیت‌الله محامی تصریح کرد: در حال حاضر بحث شیرین کردن آب دریای عمان مطرح است اما براساس گزارش‌های ارائه شده از ناحیه دستگاه‌های متولی میزان بارندگی‌های سالیانه در استان سیستان‌وبلوچستان چند برابر آبی است که از افغانستان می‌آمد اما متأسفانه این آب هدر می‌رود و آب‌های سطحی و زیرسطحی ما به‌ سمت پاکستان شیب دارد و آن‌ها هم به معاهده عمل نمی‌کنند و چاه‌هایی احداث و از این آب استفاده می‌کنند و در همین حال کشاورزی ما نیازمند آب است و ما به‌علت ایجاد مشکلات زیست محیطی اجازه نمی‌دهیم از آن استفاده کنند.

وی با انتقاد از عملکرد در برخی پروژه‌ها گفت: در سفرهای مختلف شهرستانی که حضور پیدا کردیم مردم گلایه داشتند که سد احداث شده اما صنایع پایین دستی برای آن در نظر گرفته نشده و این عامل سبب تبخیر آب می‌شود و حال سؤال اینجاست که با چه منطقی سدها را بدون صنایع پایین دستی ساخته‌اند تا تبدیل به تشتک بخار شود؟ مسئولان در گذشته زمانی را برای اتمام برخی پروژه‌ها اعلام می‌کردند اما با گذشت یکسال از زمان اعلامی هم پروژه به اتمام نمی‌رسید و همه این‌ها موجب شده تا مردم به مسئولان بی‌اعتماد شوند.

آیت‌الله محامی تأکید کرد: مردم عادی هم وقتی سؤال می‌کنند، انتظار پاسخ علمی دارند و نباید در پاسخ به آن‌ها طفره برویم و آن را به تعویق بیندازیم. امیدواریم با حضور شما و سایر مدیران، پاسخ‌های صریح و راه‌حل‌های کارشناسی ارائه شود و شاهد بهبود وضعیت آب و فاضلاب استان سیستان‌وبلوچستان باشیم و انتظار داریم از این پس پاسخ‌ها روشن، علمی و اقناع‌کننده باشد و با کار و تلاش واقعی، نو شدن را در عمل و نتیجه کار حس کنیم.

انتهای پیام
captcha