هشدار از تنوع روزبه‌روز لیست روابط غلط پیش از ازدواج
کد خبر: 3929006
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان مطرح کرد؛

هشدار از تنوع روزبه‌روز لیست روابط غلط پیش از ازدواج

امیرحسین بانکی‌پور در برنامه «بدون توقف» با طرح این سؤال که «تئوری ما برای وقتی که رابطه دختر و پسر می‌خواهد وارد فاز عمیق شود» چیست؟ هشدار داد که لیست رابطه غلط روز به روز متنوع‌تر می‌شود و ما باید برای مقابله با آن مدل‌های صحیح گوناگون داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، امیرحسین بانکی‌پور، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در برنامه «بدون توقف» که 21 مهرماه از شبکه سه سیما پخش شد با اشاره به اینکه هیچ‌کس در ارتباط اجازه نمی‌دهد تا طرف مقابلش از حریمی که او تعریف کرده جلوتر بیاید، گفت: هر انسانی یک حریم ارتباطی دارد، اگر دختری با پسری ارتباط دوستی دارد او را وارد حریم نامزدی خود کرده و نامزد خودش می‌داند و اجازه نمی‌هد بدون اینکه رابطه‌شان معنی خاصی داشته باشد رابطه جنسی یا رابطه عمیق عاطفی ایجاد شود، بالای 80 درصد دختران در دوستی‌ها وقتی درگیر عاطفه عمیق می‌شوند پسران را در ذهن‌شان نامزد خود می‌‌دانند، البته در خصوص دختران پاک جامعه صحبت می‌کنم نه دختری که خدای نکرده آلوده شده است. اما زیر 10 درصد پسران در این رابطه دختر را همسر آینده خود می‌دانند. در واقع پسر این رابطه را جایگزین ازدواج و دختر مقدمه ازدواج می‌داند، پسر این رابطه را طوری دنبال می‌کند که به ازدواج ختم نمی‌شود و رابطه‌ش را هم درگیر نمی‌کند، به همین دلیل در این رابطه‌ها دختران بیشتر آسیب می‌بینند.

وی در پاسخ به اینکه «برخی پسران به رشد عاطفی و جنسی رسیده‌اند اما شرایط قبول مسؤلیت را ندارند» اظهار کرد: دانشجویان پسر ما همین‌طور هستند من برای این مشکل چهار راه‌حل دارم، یک مدل این است که این جوان باید شرایط ازدواج ساده‌ای را برای خودش فراهم کند که بعضی زیر بار آن می‌روند و بعضی نه، چون باید احساس مسؤلیت کند. مدل دوم می‌گوید نمی‌توانم زندگی ساده‌ای را هم فراهم کنم که راه‌حل آن دوره عقد طولانی است؛ عقد طولانی به‌طور طبیعی رابطه غلطی است، اما این هم یک مدل جدید ازدواج است که مثلا در این چهار سال با هم دوست باشند و با این شرایط که حد رابطه، میزان رفت‌وآمد، سفر، قواعد بازی و تاریخ ازدواج تعریف شده و برای آنها توضیح داده شود و از اول جفت‌شان با یک برنامه جلو بروند.

این کارشناس خانواده اضافه کرد: اگر در این مدل آسیبی بوده برای این بوده که از اول همه چیز معلوم نبوده و طرفین با این نگاه وارد نشدند، دوم اینکه یکی شرایط ازدواج را داشته و دیگری نه، یا اینکه آداب و رسوم دو خانواده متفاوت بوده و یا هم‌طراز نبودند. عقد طولانی یک راهکار است با شرایط خاص خودش، این راهکار را برای دو نفری پیشنهاد می‌دهیم که در مسیرند، دو تا دانشجوهستند تا چهار سال دیگر مسیر مشترکی داشته و شرایط ازدواج ندارند، اما نیازهای عاطفی و جنسی دارند، خوب اگر مسیر درست انتخاب نشود یا به سمت ازدواج سپید می‌رسد یا دوستی و یا اینکه باید بگوییم چشم‌پوشی کنید که الان دستورالعمل رسمی و اخلاقی جامعه ما این است یعنی اجتناب کن. در حالی که اگر می‌خواهید مشکلات اجتماعی را حل کنید باید راه‌های جدیدی برای جامعه باز کنید. الزاما ازدواج مساوی با تشکیل خانواده نیست ما می‌توانیم مدل‌های ازدواجی را در نظر بگیریم که ازدواج رخ دهد، اگر جوان از نظر صمیمیت و بلوغ جنسی به حد مطلوبی رسیده، انجام تعهدش نسبی است، تعهد تشکیل خانواده یک تعهد است و تعهد عقد و ازدواج یک تعهد دیگر. یعنی ممکن است او الان از نظر اقتصادی نتواند دختر را تأمین کند ولی در دیگر زمینه‌ها متعهد است، تعهد این نیست که فقط به لحاظ اقتصادی بتوانید طرف‌ مقابل را تأمین کنید، یک بخش از تعهد این است که نسبت به او وفادار بوده و احساس مسؤلیت داشته باشید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم با طرح این سؤال که مسئله اصلی این است که تئوری ما برای وقتی که رابطه دختر و پسر می‌خواهد وارد فاز عمیق شود چیست؟ اظهار کرد: اگر بگوییم تئوری‌مان فقط تشکیل خانواده است که پس 90 درصد دختران و پسران ما در اول جوانی نمی‌توانند به آن دست یابند، من می‌گویم راهکارهای دیگری هم وجود دارد به شرط اینکه جامعه هم بتواند با ما جلو بیاید، ما نباید برای همه نسخه واحد بپیچیم، ما باید مدل‌های گوناگون داشته باشیم، لیست رابطه غلط روز به روز متنوع‌تر می‌شود اما لیست رابطه درست یکی بیشتر نیست و آن هم ازدواج است و ما فقط می‌گوییم ازدواج و عفت.

بانکی‌پور در پاسخ به این سؤال که «برخی در این مواقع ازدواج سپید را چاره کار می‌دانند» بیان کرد: چون هیچ تعهدی در آن نیست، در این ازدواج رابطه جنسی هست، صمیمیت هم ممکن است باشد، البته تضمینی در آن نیست، اما چون تعهدی در آن نیست نمی‌تواند یک رابطه کامل باشد، باید بدانیم نگاه‌مان به ازدواج و جنس مقابل چیست؟ یک وقت نگاه در ازدواج اطفای شهوت است این تعهد نمی‌خواهد چه ازدواج سپید باشد چه چیز دیگر؛ یک اطفایی می‌خواهم بکنم یکی هم از راه رسیده که پاسخ می‌دهد، یکی نگاهش به ازدواج حیوانی است خوب خیلی سخت نیست و هر چه تعهد کمتر باشد بهتر است، اما زمانی که با دو انسان با ابعاد گوناگون و آن ارتباط عمیق روبرو هستیم زوایای وجودی‌شان درگیر می‌شود، البته یک سری از ازدواج‌ها واقعیت‌شان این نیست یعنی قانونی و رسمی هست اما چون انتخاب درست نبوده ازدواج واقعی نیست و آرامشی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه این سند ازدواج فقط یک ورق نیست، یک پشتوانه قانونی سنگین و یک بافت فرهنگی و مسؤلیت همراه آن است، یادآور شد: تعهد در زن و مرد فرقی با هم ندارد، وقتی قرار است عشق شکل بگیرد، انسان دوست دارد نسبت به آینده ارتباط نگران نباشد، تعهد و صمیمیت همیشه در ذات عشق هست، اما در این رابطه یک تفاوت جوهری هست که ما هنوز به آن اشاره نکردیم، نوعا دختر و پسر دنبال مکمل هم هستند، در زن زیبایی و جذابیت وجود دارد و مردان وجه حمایتی دارند، برای همین در رابطه برای مردان قسمت جنسی‌اش خیلی قوی‌تر است و در زنان وجه عاطفی، لذا خانم‌ها بیشتر دنبال قلب مرد و آقایان دنبال جنس زن هستند، برای مرد این رابطه بیشتر لذت را تقویت می‌کند اما در زن عاطفه را و فرق لذت و عاطفه در این است که لذت جایگزین‌پذیر است اما عاطفه جایگزین‌پذیر نیست، به همین دلیل هم در این رابطه‌ها بیشتر دخترها آسیب می‌بینند، البته ما وجه غالبش را می‌گوییم.

حدیثه سوختانلو
انتهای پیام
captcha